Szenzáció

Elképesztő összeg, Szoboszlai már a világ legjobbjai között

lm

Létrehozva: 2023.06.23.

Módosítva: 2023.06.27.

Szoboszlai Dominik újabb mérföldkövet ért el pályafutásában, ugyanis a mértékadó Transfermarkton elérte az 50 millió eurós (18 milliárd forint) piaci értéket, amivel a világ legjobbjai közé került.

Remek szezont zárt Szoboszlai Dominik, aki az RB Leipzig színeiben 46 tétmérkőzésen 10 gólt és 13 gólpasszt jegyzett, amivel számos topklub érdeklődését felkeltette. Teljesítményét a Transfermarkt is elismeri, a szakportál a legutolsó frissítésében tovább növelte a 22 éves futballista értékét, Szoboszlai már 50 millió eurót (18 milliárd forint) ér.

Szoboszlai lebegteti, hogy nyáról hol folytatja a pályafutását
Szoboszlai Dominik már a világ legértékesebb futballistái közé tartozik Fotó: AFP

A 32-szeres magyar válogatott középpályás rekordot döntött, ilyen sokra még soha nem taksálta az oldal. Elképesztő fejlődését jól mutatja, hogy tavaly ilyenkor 28 millió eurós (10 milliárd forint) "árcédula" állt mellette, egy év alatt közel megduplázta ázsióját. Tavaly novemberben 35 millió euróra (12 milliárd forint) kúszott az ára, idén márciusban pedig már 40 millió euróra (14 milliárd forint) taksálták.

Szoboszlai további remek mutatókkal is büszkélkedhet. Jelenleg ő a harmadik legértékesebb játékos Lipcsében, de hamarosan a második helyre kapaszkodik, július 1-től ugyanis Christopher Nkunku a Chelsea-hez szerződik. A Bundesliga mezőnyében ő a 14. legdrágább futballista, az irányító középpályások világranglistáján pedig a 10. helyet foglalja el. A 2000-ben születettek rangsorában a 11. helyen áll Dejan Kulusevskivel és Sandro Tonalival holtversenyben.

A Transfermarkt jelenleg 65 százalék esélyt ad arra, hogy Szoboszlai következő klubja a Newcastle United lesz, amely készen áll arra, hogy kifizesse a 22 éves futballista 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árát. A pletykák szerint az angol klub évi 10 millió fontos (4,3 milliárd forintos) fizetéssel csábítja. Az alábbi Tiktok-videóból kiderül, mi mindent tudnánk venni ebből az összegből:

Toronymagasan a legértékesebb magyar játékos

Szoboszlai óriási előnnyel vezeti a magyar futballisták értéklistáját. Olyannyira, hogy a top 5-ben szereplő másik négy játékost összesen nem taksálják annyira, mint a Leipzig középpályását. A második helyen Szalai Attila áll 14 millió euróval (5 milliárd forint), Kerkez Milos, Sallai Roland és Willi Orbán pedig egyaránt 10 millió eurót (3,6 milliárd forint) érnek a Transfermarkt szerint.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek