Üzlet

Szoboszlai sztárokkal együtt léphet le, mi lesz így Lipcsében?

sk

Létrehozva: 2023.05.26.

Komoly pénz állhat a nyáron a klubhoz, de új csapatot kell építeni Lipcsében.

Van, aki már elkötelezte magát új csapatához, sokan még csak most távozhatnak. Nagyon úgy tűnik, hogy Szoboszlai Dominik mellett a gárda több alapembere elhagyja nyáron az RB Leipziget. Ha így lesz, akkor sokak számára jövő héten a Frankfurt elleni kupadöntő lesz az utolsó fellépés a Bikák mezében.

Bayern Munich - RB Leipzig
Szoboszlai egyelőre nem beszél a jövőről / Fotó: picture alliance

Szoboszlai Dominik iránt a Newcastle United érdeklődik a leginkább, számos alkalommal megnézték már a magyar válogatott csapatkapitányát. A hírek szerint az ára 70 millió euró lehet. Az már biztos, hogy az angol klub 20 év után bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, így szakmailag is megindokolható, miért őket választhatja Dominik.

Akik már elkeltek

Az alapemberek közül eddig két ember kapcsán dőlt el, hogy másik csapatban folytatja pályafutását. Az osztrák középpályás Konrad Laimer szerződése lejár, ő ingyen távozik a Bayern Münchenhez. Noha hivatalos bejelentés még nem volt, de minden jel arra mutat, hogy Christopfer Nkunku a Chelsea-hez szerződik. A francia csatárért 70 millió eurót fizetnek a londoniak.

Akik mehetnek

A spanyol középpályás, Dani Olmo szerződése jövő nyáron jár le Lipcsében. Bejelentette, nem akar hosszabbítani, így ha a németek egy kevéske pénzt akarnak érte kapni, akkor még az idén eladják. A pletykák szerint a Barcelona győzködte Olmót, hogy legyen olyan szíves, s ne hosszabbítson már Lipcsében, és akkor már az idén nyáron szívesen látják a katalánoknál. Olmo szót fogadott.

Akivel igazán nagyot kaszálhat a Lipcse, az a tavalyi világbajnokság egyik felfedezettje. A horvátokkal bronzérmet nyerő középhátvéd, Josko Gvardiol szerződése még négy évre szól. A hírek szerint Lipcsében 100 millió eurós ajánlat alatt a telefont sem veszik fel.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek