Váltás

Árulkodó jel Szoboszlai távozására, megtalálta utódját a Lipcse

MM

Létrehozva: 2023.06.05.

Edzője és a csapatkapitány Orbán Willi is utalhatott Szoboszlai Dominik küszöbön álló távozására. Újabb angol nagycsapat szállhat ringbe érte, és Lipcsében már a posztjára igazolnak.

Újabb angol sztárklub csatlakozott Szoboszlai Dominik kérőjeként a Newcastle Unitedhez és Liverpoolhoz. A Premier League-ben sokáig a Manchester City előtt vezető, de végül a második helyre szorult Arsenal már évekkel korábban, Salzburgból meg akarta szerezni a magyar futballistát. Ő akkor Lipcsét választotta – de most nyíltan flörtöl az érdeklődőkkel, az RB Leipzig pedig már a célegyenesben van az utódja leigazolása felé.

Szoboszlai Dominik: irány Anglia?
Szoboszlai Dominik: irány Anglia?    Fotó: AFP

– Ha van érdeklődés, megfontolom, nem azért, mert ne lenne jó sorom Lipcsében, hanem azért, mert mindig is érdekeltek a kihívások. (...) Ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus! Nagyon jó helyzetben vagyok, hiszen fantasztikus klubban játszhatok. Azt viszont nem akarom, hogy tizenöt év múlva úgy kelljen visszatekintenem a karrieremre, nem hoztam ki belőle a legtöbbet. 

mondta múlt héten az Index nagy visszhangot (és főnökei rosszallását) kiváltott interjújában Szoboszlai Dominik.

A londoni Ágyúsok híreivel foglalkozó Daily Cannon szerint Szoboszlai szerződtetése még a 2020-as értéke többszöröséért, a 70 millió eurós (26 milliárd forint) kivásárlási árért is telitalálat lenne.

Lipcsében a hétvégi Német Kupa-címvédés után mintha már készülnének a finálébeli góljával mindent eldöntő magyar sztár pótlására: a Kicker szerint közel állnak a hoffenheimi osztrák Christoph Baumgartner megszerzéséhez. 

– Van házi feladat a szünetre. Lesz fluktuáció a keretben, újjá kell építenünk – utalt Marco Rose vezetőedző Konrad Laimer (Bayern), Christopher Nkunku (Chelsea) és talán Szoboszlai távozására, de Orbán Willi is célzott a jövés-menésre.

– Tavaly is elmentek játékosok, előtte is. Aztán jöttek helyettünk jó újak. Emiatt nem aggódom mondta az RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek