Sport

Sportdiplomatának készül a kis Bognár

S. T. R.

Létrehozva: 2014.04.15.

Nemrég írtunk dr. Horváth Zsoltról, aki jogász végzettséggel rúgja a gólokat az MTK-ban, s máris itt van egy újabb „okos” focista. A mezőkövesdi Bognár István egyszerre két szakon végzi az egyetemet.

A foci és a tanulás sohasem volt összeegyeztethetetlen Bognár számára: a középpályás úgy jutott el az NB I-ig, hogy közben helytáll a ­Budapesti ­Corvinus Egyetemen, ahol nemcsak kommunikációt és médiatudományt, hanem nemzetközi tanulmányokat is hallgat. A célja egyértelmű: a labdarúgást – mert hiszen most ez az első az életében – követően sportdiplomataként futna be karriert.

Az ötvenszeres válogatott Bognár György kisebbik fia Belgiumban született, de Franciaország – az apuka ott is szerepelt – rajongójának vallja magát: imádja a kultúráját, a nyelvet felsőfokon beszéli (mellesleg angolul és németül sem lehet eladni). Naná, hogy egyszer szeretne a francia ligában focizni.

– A testvérem nagy Marseille-rajongó, én a PSG-nek szurkolok, ugyanakkor a nemzetközi porondon valamennyi francia csapatnak drukkolunk – magyarázza Bognár István, aki egyre biztosabb kézzel fogja a mezőkövesdi karmesteri pálcát, nem csoda, hogy sokak szerint hamarosan egy jóval erősebb együttes középpályáján szervezi majd a játékot.

– A váltás egyelőre nem téma számomra, ugyanis remekül érzem magam Mezőkövesden, ahol óriási feladatunk, hogy az élvonalban tartsuk a csapatot – teszi hozzá a 22 éves focista, akinek nem titkolt célja, hogy eljusson a magyar nemzeti csapatig.

– Jó lenne, ha a Bognár név mellett legalább ötvenegy válogatottság szerepelne – mondja. – Apu ötvenet összehozott…

S hogy mi a helyzet a tanulással? A kommunikáció szakon az idén nyáron diplomázott volna, ám fél évet halaszt, esztendővel később pedig a nemzetközi tanulmányok szakon is jöhet az államvizsga.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek