Sport

366 maratont futottak zsinórban

2014. január 29. szerda 20:15

Egy új-zélandi házaspár, hatvan fölött, 366 napon át, mindennap lefutott egy maratont. Vállalásukkal az egészséges életmód, a vegán étrend mellett kampányoltak.

Janette Murray-Wakelin és férje, Alan Murray élete akkor változott meg, amikor 2001-ben Janette-nél a mellrák egyik agresszív formáját diagnosztizálták. Fél évet adtak neki az orvosok.

– Nem estem kétségbe, kalandként fogtam fel a dolgot – mondta a 64 éves nagymama. – Meglepett, hogy beteg lettem, hiszen egészségesen éltem, a családommal évekig hajóztunk, Délkelet-Ázsia szigetein vállaltunk munkát a férjemmel, a gyerekeinkkel nyers zöldséget, gyümölcsöt ettünk. Ám mivel a csernobili atomkatasztrófa idején Európában dolgoztunk, nem messze a robbanástól, veszélyeztetett lettem, csak nem tudtam róla.

Janette a saját módszerével kigyógyult a rákból, étrendjét csak nyers zöldségek és gyümölcsök, saláták, gyümölcskoktélok teszik ki. Könyveket is írt, de úgy gondolta, még nagyobb hírverésre van szükségük. Alannel, 68 éves férjével a fejükbe vették, hogy egy éven át minden áldott nap lefutják a maratont (42 km), amit tavaly végre is hajtottak. Idén január elsején hozzácsaptak még egy maratoni távot, s ezzel megdöntötték egy belga férfi 365 napos világrekordját.

– Az elején fáradtak voltunk – mesélte Janette –, de aztán hozzászoktunk a terheléshez. Egyszer kellett berekesztenünk a futást, Perth-ben jégeső zúdult ránk. Amúgy meg sem fordult a fejünkben, hogy abbahagyjuk, igaz, lemaradtunk ötödik unokánk, Marlo születéséről, de megérte.

A házaspár a 366 maratont teljesítésével körbefutotta Ausztráliát, január másodikán pihentek egy napot, azóta újra edzésbe álltak.

További cikkek

Botrány

Óriási fordulat: Nem Szilágyi Gerda írta a botrányos sorokat

Búcsú

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ez a gyönyörű énekesnő Brad Pitt legújabb szerelme: hónapok óta együtt lehetnek - Fotó

szon.hu

Törölközőben mutatta meg magát az Exatlon riportere, Nagy Réka

origo.hu

Az arany éve volt a tavalyi Kínában

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

borsonline.hu

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

origo.hu

Viharos széllel törnek be a hózáporok