– Ez a szerkezet a meggyújtott élelmiszer által termelt hő fokát méri, amely egyenlő annak kalóriaértékével. De a szervezetünkben mikor megy végbe égési folyamat? Azonnal belehalnánk! – magyarázta Norbi, aki májusban megjelenő könyvében tisztázza a kalória fogalmával kapcsolatos tévhiteket.
– Nem vagyok sem dietetikus, sem orvos, ezért a megjelent kutatási eredmények alapján vontam le következtetéseket. Felesleges a kalóriákat számolgatni, hiszen abból a cukorban van a legkevesebb és a zsírban a legtöbb – a kaloriméter szerint. Ám a finomított szénhidrát, mely például a cukorban is megvan, tartósan trigliceridként rakódik le az érfalakon. De erről senki nem beszél, pedig évente több ezer ember veszti életét a cukorbetegség, stroke és szívinfarktus következtében. Radikális változásokra van szükség a világ táplálkozási szokásaiban: rostban gazdag, állati fehérjékből álló, zöldség- és gyümölcscentrikus étrend szükséges. Bízom benne, hogy az új kötetem tudományos magyarázatai elfeledtetik a kalóriaszámlálást, és a finomított szénhidrát ellen hangolják az embereket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.