Az extra szűz olívaolaj természetéből adódóan rendelkezik némi keserű mellékízzel, amitmaga a zöld olajbogyó kölcsönözneki, amelyből sajtolják.
A keserű ízvalójábanannak is a jele, hogy egészséges az olaj, ugyanis a hidegen sajtolt olaj sok antioxidánst megőriz. Egész pontosan maga a polifenol adja a keserű ízt. De mit tegyünk, ha valami olyan ételt készítenénk a felhasználásával, amelynél nem lenne szerencsés a kesernyés mellékíz?
Szerencsérelétezik erre ismódszer, nem túl bonyolult, viszont elég időigényes. A polifenolok könnyen szétesnek forró vízben,azt pedig tudjuk, hogyaz olaj és a víz nem igazán keveredik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a polifenol ne oldódna.Aforró vízben előbb oldódik a polifenol, majd az olaj a víz tetején összegyűlik. Hogyan alkalmazható ez a gyakorlatban?
Vegyünk egy nagy, nyitott tetejű hőálló edényt, és keverjük össze benne a forró vizet és olívaolajat. Egy habverő segítségévelmixeljük össze, ez egy percig is eltarthat. Utána tegyük félre egy órára, ezalatt az olaj ki fog válni a víz tetején. Az olajat kanalazzuk át a víz tetejéről egy másik edénybe, és meg is vagyunk a polifenol- és keserűségmentes olívaolajunkkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.