Az egyik legjobb tipp a fogyáshoz: A Volumetrikus avagy Térfogatmérő diéta

Az egyik legjobb tipp a fogyáshoz: A Volumetrikus avagy Térfogatmérő diéta

diéta
PUBLIKÁLÁS: 2022. június 04. 13:33
Barbara Rolls, a Penn State táplálkozástudományi professzora által kifejlesztett Volumetrics-diéta büszkélkedhet az egyik legnagyobb hatékonysággal a rövid és hosszú távú fogyás tekintetében a Forbes magazin összehasonlítása szerint.

Barbara Rolls, a Penn State táplálkozástudományi professzora által kifejlesztett Volumetrics-diéta büszkélkedhet az egyik legnagyobb hatékonysággal a rövid és hosszú távú fogyás tekintetében a Forbes magazin összehasonlítása szerint.

Ez a diéta ahelyett, hogy a kevesebb evésre összpontosítana, arra ösztönzi az embereket, hogy alacsony energiatartalmú élelmiszereket válasszanak, amiket nagy mennyiségben fogyaszthatnak. Az ilyen ételek kevesebb kalóriát tartalmaznak, ugyanakkor teltség érzetet produkálnak. Ezáltal segítik a komfortosabb testsúlyvesztést <3>.

Foto:123rf.com

Hogyan működik?

A Volumetrics-diétában alacsonyabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztasz, amit úgy határoznak meg, hogy a kalóriák számát elosztják az élelmiszerek címkéjén található grammok számával. Az ötlet lényege, hogy jóllakottnak érezheted magad, miközben mégis leadod a kilókat. Az alacsonyabb kalóriatartalmú élelmiszerek jellemzően magas rost- és víztartalmúak.

Fogyasztható élelmiszerek:

✔ Friss gyümölcsök
✔ Zöldségek
✔ Levesek
✔ Teljes kiőrlésű tésztafélék
✔ Alacsony zsírtartalmú baromfi
✔ Alacsony zsírtartalmú tejtermékek

Mérsékelten fogyasztható élelmiszerek:

✖ Magas kalóriaértékű élelmiszerek

Szakértőink szerint: "Ezt a koncepciót folyamatosan alkalmazom a fogyókúrás gyakorlatomban - különösen azt az ötletet, hogy mindenhez adjunk zöldséget, hogy csökkentsük az össz kalóriatartalmat, miközben növeljük a mennyiséget, hogy teltebbnek érezzük magunkat, és a tápanyagbevitelt, hogy egészségesebbek legyünk" - mondja Dr. Jampolis.

Foto:123rf.com

Rámutat azonban néhány fontos buktatóra is, amit figyelembe kell venni. "Ha kizárólag a fogyás és az optimális egészség alapjaként használjuk, az ahhoz vezethet, hogy túlságosan csökkentjük az olyan egészséges zsírok bevitelét, mint ami a diófélékben és az avokádóban található, amelyek segítenek a zsírban oldódó tápanyagok felszívódásának növelésében és abban, hogy tovább telítettek maradjunk. Emiatt a túl alacsony zsírtartalom nem optimális" - mondja. "A tésztafélék, mint alacsony energiastartalmú élelmiszerek bevonása az étrendbe pedig könnyen túlfogyasztáshoz vezethet, ami a cukorbetegség szempontjából problémás lehet."

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.