3 különleges szilvalekvár

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2018. július 11. 14:02
Bemutatunk három különleges lekvár és befőtt receptet amelyek zamatos finom szilvából készülnek
Szilvalekvár szilvapálinkával
Ezt a különleges és pikáns szilvalekvár receptet kizárólag felnőttek részére ajánljuk, hiszen egy kevés szilvapálinkával van megbolondítva!
Hozzávalók: 2 kg magozott szilva, 2 dl narancslé, 1 citrom leve, 1 kg cukor, 1 dl szilvapálinka, 1 tasak tartósítószer.
A szilvát jó alaposan megmossuk, és kisebb darabokra felvágjuk. Fél kilót beleteszünk, a turmixgépbe majd pépesítjük. Ha elkészült meglocsoljuk a narancslével, a citromlével majd letakarva negyed óráig pihentetjük. A végén hozzáadjuk a maradék szilvát, a cukrot, felforraljuk és takaréklángon állandó keverés mellett 25-30 percig főzzük.
Ha megfőtt a lekvárunk hozzáadjuk a tartósítószert, de adhatunk hozzá kocsonyásító szert is, majd beleöntjük, a pálinkát, elkeverjük, és forrón üvegekbe töltjük.
Körtés szilvakompót vörösborban
Szinte egy óra alatt elkészíthető ez a remek nyár végi körtés szilvakompót, amely finom vörösborral van ízesítve!
Hozzávalók: 1 kg érett szilva, 1 kg vilmoskörte, 1 kg befőző cukor, 2 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 3 l vörösbor, 3 kanál vörösborecet.
A szilvát kimagozzuk, megmossuk, és négy részbe vágjuk. A vörösbort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vörösborecetet majd az egészet felforraljuk.
Beletesszük a gyümölcsöket és újra felforraljuk, majd a végén üvegekbe töltjük, lezárjuk és 15 percre 75 fokos dunsztba rakjuk. Ne felejtsük, el ez nem lekvár nem kell a gyümölcsöket szétfőzni. Nagyon jól illik vadhúsok vörös húsok és sültek mellé is.
Mézben főtt diós szilva
A méz a dió és a szilva remek párosítás lehet a befőzés során, amelynek a végeredménye egy különleges őszi befőtt lesz.
Hozzávalók: 2 kg érett szilva, 40 dkg befőző cukor, 40 dkg méz, 10 dkg dióbél
A cukrot a mézzel együtt egy lábosba tesszük, majd felengedjük 1 liter vízzel, és takaréklángon kevergetés mellett szirupot főzzünk belőle. A szilvát jó alaposan megmossuk, kimagozzuk és mindegyik belsejébe a mag helyére egy dióbelet teszünk.
Az így megtöltött szilvákat üvegekbe rakjuk és ráöntjük a forró szirupot úgy, hogy az üveg ne legyen teljesen tele. Lezárjuk az üvegeket, majd gőzölő edénybe tesszük és 75 C fokon 20 percig pasztörizáljuk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.