A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral.
A túl édes sütemény helyett, készítsen inkább diétás, alacsony cukortartalmú süteményeket, amelyek anélkül is finomak, hogy teleszórná a tetejüket porcukorral.
Például amandulás süteménytegyszerű elkészíteni,kevéscukrottartalmaz, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
5 evőkanál vagy 75 grammmargarin
másfél evőkanál vagy 18 gramm cukor
1 evőkanál vagy 15millilitertojásfehérje
negyed kávéskanál vagy 1,25 milliliter mandulakivonat
1 kis tálnyi liszt
nyolcad kávéskanál vagy 0,6 milliliterszódabikarbóna
1 csipet tisztított borkő
32 szemmandula
A túlsúlycipelése az egész szervezetet megterheli, emiatt ha valaki plusz kilókkalküzd, könnyebben kifullad, gyakrabban tapasztal nehézlégzést.
Elkészítés:
Egy közepes méretű tálbankeverje össze a margarint és a cukrot, amíg egyenletes állagú nem lesz, majd keverje hozzá a tojásfehérjét és a mandulakivonatot.
Kevergetés közben fokozatosan adja hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a tisztított borkövet.
A masszábólgyúrjon 1,25 centis gömböket, helyezze őket a sütőlapra egymástól legalább 5 centi távolságra, majd egy belisztezett üveg- vagy falappal lapítssa szét őket. Díszítse a süteményt egy-egy szem mandulával.
Melegítse előa sütőt 180 fokra.
Süsse a tésztát 8-10 percig, amíg enyhén barna lesz a felülete.
A sütőből kivéve 3 percig hagyja állni a süteményt, majd rakja át egy tálba hűlni.
Szolgálja fel az asztalnál, és élvezze az ízeket.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.