Csíráztatás 7 lépésben

egészség
PUBLIKÁLÁS: 2019. december 19. 14:35
A csíráztatott magvak, hüvelyesek népszerű élelmiszereknek számítanak az egészséges életmódot, vegetáriánus vagy vegán táplálkozást folytatók körében.

Mire törekedjünk, ha házilag is kipróbálnánk a csíráztatott finomságokat?

csírákgazdagok könnyen emészthető, bontott tápanyagokban.színesíthetik, ízben gazdagíthatják étrendünket,
csíra
Mi történik a csírázás alatt?A csírázás során a mag tartaléktápanyagaitkönnyebben felhasználhatóvá válik azásványi anyagtartalom.Biztonságos csíráztatásÉtkezési célra nem alkalmasak a csávázott mezőgazdasági vetőmagok.Csíráztatás előtt el kell távolítani a hibás szemeket;
csíra2
magokat „befőttes üveges módszer” is jól működik.Áztatás előtt a magokat is érdemes fertőtleníteni,salmonellákotthonra citromlé és ecet keverékében való áztatás,Az áztatási idő a vízhőmérséklettől és a magtól is függ,mustár a kicsit kemény „városi” víz a legalkalmasabb, A csírázó magokat naponta 2-3 alkalommal érdemes átöblíteni tiszta, hideg vízzel.„szöszös”,Az ideális csírázási hőmérséklet növényenként eltérő.
csíra2
a csírázási idő hozzávetőleg 2 nap-2 hét között változik.csíraAz apróbb magok csírája zöldülhet kicsit, A csírák nyersen való fogyasztása semmiképpen sem ajánlható várandósoknakcímkénhűtőben, 5°C körüli hőmérsékleten, legfeljebb 2-3 napig tárolhatók biztonságosan.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.