Kerüljük el a nyári szalmonellát!

baktérium
PUBLIKÁLÁS: 2013. július 12. 09:15

A szalmonellózis a köznyelvben, fertőzött étel fogyasztása után kialakuló gyomorpanaszokat jelet. A fertőzés bármikor kialakulhat, ám a járvány kialakulásának kockázata nyáron a legmagasabb.

a bakteriális hasmenéses betegségek vezető kórokozói aSalmonelláka salmonellák állatok belében, elsősorban baromfiban élnek,A fertőzés forrása nem kellően hőkezelt tojás, pasztőrözetlen tej,higiénés szabályokA három klinikai formaEnterocolitis (Salmonellosis gastroenteritica)A fertőzés megáll a belek és a környező nyirokszervek szintjéngyomorsavA lappangási idő 4-48 óra, átlagosan egy nap.Vezető tünet a hasmenés.hasmenésselhárom évnél fiatalabb gyermekeknélantibiotikummal kell kezelni, Szepszis, gócfertőzésszalmonellákkönnyebben jutnak a keringésbe az enterocolitis kapcsán.Fertőzés esetén a baktériumok folyamatosan a véráramban keringenek. csontmájszepszismagas halálozású, a gócfertzőzés pedig nehezen kezelhető betegség.Enterális láz, vagy másnéven tífuszutazók bárhova behurcolhatjáktífuszesetében hasmenés nem jellemző. A salmonellosis bejelentendő fertőző betegség.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.