Próbáld ki a borleves receptet!

bor
PUBLIKÁLÁS: 2015. december 21. 13:00
A borleves a gyümölcsleveshez hasonlóan, langyosan vagy hidegen is fogyasztható, így már jóval a vacsora előtt elkészíthető. Próbáld ki te is!

A borleves a gyümölcsleveshez hasonlóan, langyosan vagy hidegen is fogyasztható, így már jóval a vacsora előtt elkészíthető. Próbáld ki te is!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 l fehér asztali bor
  • 0,5 l víz
  • 10 csapott evőkanál cukor
  • 1 citrom leve, hámozott héja
  • kis darabka fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 2 teáskanál liszt
  • 6-8 tojás sárgája.

Elkészítés

A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forralva ne főzzük egy-két percnél tovább, mert elmegy az ereje és az íze.

borleves

Egy másik főzőedényben a tojás sárgákat a cukorral és a liszttel keverjük habosra, s a forró bőrt, folyton kevergetve, előbb cseppenként, majd egyenletes sugárban öntsük hozzá. Tegyük a tűzre, s habverővel kevergetve addig forraljuk, míg a leves besűrűsödik. Átszűrve, csészékben tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.