Aranybarna diós bejgli, gőzölgő karácsonyi kalács, roppanó csokis keksz - a legjobb vendég várók az ünnepekre.
Fűzzünk egészséges karácsonyi ételeket!
Bio Bejgli (300g)
Hozzávalók:
Elkészítés
Az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a pálmazsírt és gyorsan összegyúrjuk. 10 percre hűtőbe tesszük, majd hozzáadjuk a mézet és tésztává gyúrjuk (szükség szerint egy kevés vizet önthetünk hozzá).
A tésztát hűtőben pihentetjük 15-20 percig. Ezalatt a mákot finomra őröljük, egy tálba tesszük, hozzáöntjük a mazsolát és a mézet, és alaposan összekeverjük.
A tésztát és a tölteléket is 10 egyenlő részre osztjuk. A tésztát lisztezett asztalon téglalappá nyújtjuk, a tölteléket két nylon lap között vékonyra nyújtjuk, kicsit kisebbre, mint a tészta.
A töltelékről lehúzzuk a felső nylon, az alsónál fogva ráhelyezzük a tésztára, és a felső lapot is lehúzzuk róla. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük. Oldalait kicsit megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőzök ki tudjanak jönni.
A bejglit vizezett mézzel megkenjük, 35 c fokos helyen egy órát kelesztjük, majd 170 fokos sütőben megsütjük. A megsült bejglit formázzuk, kihűtjük és szeleteljük.
A bejglit a jó öreg diós recept szerint is elkészíthetjük, csupán a mákot kell dióra cseréljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.