Még mindig a malac a menő

hús
PUBLIKÁLÁS: 2015. május 13. 10:00
A sertéshús-fogyasztási szokásokról készített felmérést a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és az ország piacvezető receptoldala, a NoSalty. Az eredményekből kiderül, hogy a sertés ma is az egyik legnépszerűbb húsfajta: a tesztet kitöltők több mint fele hetente többször fogyasztja, és igen sokféleképpen készíti el.

A sertéshús-fogyasztási szokásokról készített felmérést a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és az ország piacvezető receptoldala, a NoSalty. Az eredményekből kiderül, hogy a sertés ma is az egyik legnépszerűbb húsfajta: a tesztet kitöltők több mint fele hetente többször fogyasztja, és igen sokféleképpen készíti el.

2015 áprilisában a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a kiváló minőségű sertéshúst népszerűsítő és a sertésfogyasztással kapcsolatos tájékoztató kampányt indított. Ennek keretében a NoSaltyval együttműködve egy játékos teszt segítségével tájékozódtak az oldal olvasóinak sertéshús-fogyasztási szokásairól. Többek között arra keresték a választ, hogy milyen gyakran fogyasztanak sertéshúst, tudják-e mennyi és milyen vitaminokat tartalmaz, és vajon tisztában vannak-e a kiváló minőséget jelző KMS védjegy jelentőségével.

A tesztet az olvasók nagy része, 2261 felhasználó töltötte ki. A válaszokból kiderült, hogy a játékban részt vevők 55%-a hetente többször is fogyaszt sertéshúst, 42% havonta néhányszor készít belőle különböző ételeket. A maradék néhány százaléknál többnyire csak az ünnepi asztalra kerül sertéshús.

Az eredmények alapján két fontos tény is megállapítható. Az egyik, hogy a felmérés szerint az olvasók tisztában vannak azzal, hogy a sertéshús vitamin-és ásványi anyag tartalma rendkívül magas.Nagy részük (91%) tudja, hogy a sovány sertéshús zsír- és energiatartalma – amely nem magasabb a baromfihúsokénál – sportoláshoz, erősítéshez elengedhetetlen. Egy másik kiemelkedő adat, hogy a játékosok 97%-a tudja, hogy a sertéshús minőségére a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy ad garanciát, nem pedig a termék márkája vagy a vásárlás helye.

sertes hus

A kérdésre, hogy vajon miért a sertéshús a magyar konyha egyik hagyományos alapanyaga, 85% válaszolta azt helyesen, hogy magas vitamin-, ásványi anyag- és vas tartalma miatt. Elkészítésének változatosságát és sokszínűségét jelzi, hogy a válaszadók közel kétharmada minden elképzelhető módon – sütés, főzés, párolás, stb. – készít sertéshúsból különböző ételeket.

2261 olvasó eredményeiből tehát levonható a következtetés, hogy a sertéshús fontos része táplálkozásunknak és nem csak hagyományaink okán, de egészséges és tápláló mivoltából fakadóan is. Ám az is lényeges, hogy a sertéshúst kedvelők ismerik a KMS védjegyet, és tudatos vásárlóként a minőséget keresik.

Forrás: NoSalty

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.