Petrezselymes halpogácsa recept

recept
PUBLIKÁLÁS: 2013. szeptember 16. 16:45
Hoz­zá­valók (4 főre)

Jöjjünk össze barátinkkal egy kis falatozásra! Ehhez szeretnénk most egy igen különleges recepttel szolgálni!

Hoz­zá­valók (4 főre)

1 nagy zsemle

3 evőkanál tej

400 g fehér hal­filé kiszálkázva, bőre nélkül

1 nagy tojás

3 evőkanál parmezán sajt, lereszelve

1 evőkanál felapró­zott petrezse­lyem

só és fris­sen őrölt bors

3 evőkanál sima liszt

extraszűz olívaolaj

1 késh­eg­y­nyi csili

halburger640

Elkészítés:

Tegyük a robot­gépbe a keny­eret, loc­soljuk meg a tej­jel és tur­mixoljuk össze! Adjuk hozzá a halat és kev­er­jük tovább, majd tegyük bele a tojást, a parmezánt, a csilit és a petrezselymet! Sózzuk, bor­soz­zuk és kev­er­jük simára! For­máljunk belőlük érméket, for­gas­suk őket lisztbe, majd ráz­zuk le róluk a felesleget! Forrósítsunk fel 90 ml ola­jat közepes tűzön, majd süssük ki benne a pogác­sákat! Papírtör­lőn csöpögtessük le őket!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.