Hozzávalók 2 fő részére
2 halfilé (itt: süllőfilé)
3 közepes szál sárgarépa
½ póréhagyma
2 evőkanálnyi vaj
½ dl száraz fehérbor
sókristály
2 ek olívaolaj
Egyéb
2 ív sütőpapír
Elkészítés
A különleges halas fogáshoz a sárgarépát és a póréhagymát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk, és némi olívaolajon serpenyőben néhány percig pároljuk (közel sem kell puhára sütni a zöldségeket, hiszen még a batyuban is puhulni fognak a sütőben).
A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.
A sütőpapír körök egyik oldalára teszünk a párolt sárgarépából és póréhagymából, meglocsoljuk fehérborral, és ráfektetünk egy-egy halfilét. Erre jönnek a vajforgácsok, végül az egészet finoman meghintjük sókristállyal.
Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.
A két batyut tepsire helyezzük és forró (kb. 190 fokos) sütőbe tesszük úgy 10-15 percre. (A sütési idő a halfilé nagyságától, vastagságától függ.)
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.