Nagyon szeretem a paradicsomos tésztát. Van egy apró trükköm, amivel olyan finom lesz, hogy bárki megnyalja a 10 ujját utána. A titok a fahéj.
Hozzávalók (2 főre): 20 dkg penne tészta 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom 1 ek apróra vágott friss
bazsalikom 2 késhegynyi fahéj 1 csipet só
Elkészítés (elkészítési idő 5 perc): A tésztát feltesszük főni.Egy kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is.
Hozzávalók (2 főre):- 20 dkg penne tészta
- 1 konzerv hámozott darabolt paradicsom
- 1 ek apróra vágott friss bazsalikom
- 2 késhegynyi fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés (elkészítési idő 5 perc): A tésztát feltesszük főni. Egy kis edénybe öntjük a paradicsomot a fűszerekkel. Közepes lángon addig főzzük, amíg a tészta al dente-re nem fő. Leszűrjük a
tésztát, összekeverjük a szósszal és már tálalhatjuk is.