Az első feljegyzés, amiben említik a Browniet, 1897-ből származik. A desszert egy véletlen során jött létre, ugyanis egy szórakozott szakács elfelejtett sütőport tenni a csokitortába. Ennek a kelekótya szakácsnak köszönhetően egy igazi finomság jött létre.
Ma már számos Brownie recept ismert és könnyűnek mondható elkészítése miatt a kezdő süteményként ajánlják a szakácskönyvek.
Most itt egy recept, ami nem csak a csoki utáni vágyat elégíti ki, de a Nutella valamint a krémes édesség utánit is.
12 Brownie készíthető.
Előkészület: 15 perc
Főzés: 30-35 perc
Hozzávalók:
113g durvára vágott étcsokoládé
¾ bögre, kockára vágott sótlan vaj
1+¼ bögre cukor
1 tk. vanília aroma
¼ tk. só
1 bögre liszt
12 Ferrero Roché golyó, félbevágva
2 tojás
Nutellás vajkrémhez:
¼ bögre, sótlan lágy vaj
1/3 bögre Nutella
½ tk. vanília aroma
1+½ bögre cukor
2 ek. magas zsírtartalmú tejszín
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 350°-ra.
- Vegyünk egy 8x8-as tepsit/tortaformát és tegyünk bele sütőpapírt. Ezt fújjuk le ragadás gátló sprayvel.
- A csokit és a vajat egy közepes méretű tálban - ami mikrózható - tegyük be a mikróba 3-4 percre vagy addig, amíg a vaj fel nem olvad.
- Keverjük a csokit amíg meleg. Habverővel keverjük hozzá a cukrot, a tojásokat, a vanília aromát és a sót. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
- A tészta egyik felét tegyük a előkészített formába, majd osszuk el rajta egyenletesen a félbe vágott Ferrero Roché darabokat. Ezt követően öntsük hozzá a tészta másik felét is, majd helyezzük az előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig. (Ne süssük tovább!)
- Vegyük ki a kész sütit és hagyjuk kihűlni.
Készítsük elő a Nutellás krémet:
- Egy közepes méretű tálban kézi mixerrel keverjük krémesre a Nutellát és a vajat.
- Adjuk hozzá a vanília aromát, a cukrot és a magas zsírtartalmú tejszínt, és ezt keverjük kézi mixerrel lassú fokozaton, míg a cukor teljesen el nem keveredik a krémben.
- Kapcsoljuk a mixert közepes sebességbe és így keverjük pár percig a krémet; míg vastag és krémes nem lesz.
- Kenjük a krémet a Browniera és hűtsük le. Így könnyebb lesz majd szeletelni.
Megjegyzés:
- A Nutellás Brownie fogyasztása akkor a legjobb, mikor készül, ám egy légmentesen lezárható edényben, akár két napig is el áll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.