Muffin Nutellás töltelékkel

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 30. 17:28
Ez nem egy tipikus recept, azaz nem teljes! Ez csupán egy vázlat, aminek a segítségével megalkothatod a saját Nutellás muffinodat.

A muffin és a Nutella fanatikusainak most itt egy recept, ami egyszerű és finom! Akik pedig azt érzik, hogy nem elég, azok a muffinokat megkoronázhatják egy kis Nutellás vajkrémmel!


Ez nem egy tipikus recept, azaz nem teljes! Ez csupán egy vázlat, aminek a segítségével megalkothatod a saját Nutellás muffinodat.

Vedd elő a kedvenc muffin receptedet és tegyél a közepébe egy kis nutellát. Ez az édesség feltétlenül oltja a Nutella utáni vágyat, épp ezért fontos megjegyezni, hogy ez a desszert nagyon édes így ajánlott mellé egy pohár tej, továbbá az édessége miatt nem ajánlott sokat enni belőle egyszerre. Ám aki szertné tovább halmozni az élvezeteket, azok megkoronázhatják a muffinokat egy Nutellás vajkrémmel.

Elkészítés:

- Vedd elő az egyik kedvenc muffinod receptjét és az utasításait követve készítsd el az alapot!

- Csinálj egy kis mélyedést a muffinok közepébe. Ehhez használhatsz különböző eszközöket úgymint tölcsér, fecskendő vagy olyan eszközt, amivel az alma csutkáját lehet kiszedni.

- Az egyik módszer segítségével tegyél annyi Nutellát, míg a muffinok teteje meg nem duzzad kicsit.

- Készítsük elő a Nutellás vajkrémet, és tegyünk valamennyit a muffinok tetejére. A mérték attól függ, hogy mennyire nehéz a krém.

nutella

Nutellás vajkrém:

Hozzávalók:

226 g sótlan lágyatott vaj

350 g nutella

560 g porcukor

1 csipet finomszemcsés tengeri só

1 ek. vanília aroma

6-8 ek. magyas zsírtartalmú tejszín

nutella

Elkészítés:

- Egy nagy tálban keverjük össze a lágy vajat a Nutellával, míg teljesen össze nem keveredik.

- Lassan adjuk hozzá a porcukrot és keverjük míg csomómentes nem lesz és teljesen össze nem keveredik.

- Adjuk hozzá a sót, az evőkanálnyi vaníliát és 3 evőkanál tejszínt, és addig keverjük, amíg a tejszín el nem keveredik krémben.

- Adjuk hozzá a maradék (3-5 kanálnyi) tejszínt keverjük, míg el nem éri a kívánt állagot.

- Ezután keverjük tovább, amíg a massza krémes és puha nem lesz, kb. 3 perc.

Megjegyzés:

- A krém állagán változtathatunk, ha további tejszínt adunk hozzá.

- A lefedett cukormáz kb. 3 napig tárolható hűtőben.

- Ha újra fel szeretnénk használni a krémet, csak vegyük ki a hűtőből és keverjük össze, míg újra krémes nem lesz.

- A Nutellás vajkrém 24 muffinra elég.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.