A Nutelláról szinte mindenkinek a frissensült kenyérszeleten elterülő csokis massza jut az eszébe. De mi a helyzet akkor, ha nincs otthon belőle és azonnal boldogsághormont szeretnénk juttatni a szervezetünkbe? A megoldás: házi nutella!
A házi Nutellát nem nehéz elkészíteni és garantált boldogságot jelent az elfogyasztása- a saját befőttesüvegből! Szükséged lesz másfél bögre egész mogyoróra (nem földimogyoró!) másfél bögre teljes tejre - felejtsd el a sovány tejet! Ez amúgy sem egy fogyókúrás édesség. Emellett ¾ bögre tejport sem árt előkészítened, majd egy kávéskanál mézet, csipetnyi sót, egy bögre félédes vagy étcsokoládét (összetörve) és egy bögre tejcsokoládét.
A mogyorókat 180 fokos előmelegített sütőben pirítsd egy sütőpapírral bélelt tepsiben addig, míg a külső héjuk ropogóssá nem válik. Ez általában tíz percet jelent. Ezután dörzsölt le róluk a héjukat, és amíg még melegek, addig törd össze őket. A lényeg, hogy valódi mogyoróvaj massza váljon belőlük.
Ha nem akarsz bíbelődni ezzel, akkor boltban kapható mogyoróvaj is megteszi. Ezt követően forrald fel a tejet, a tejport, a mézet és a csipetnyi só keverékét, amikor forr, vedd le a tűzről. A csokoládét forró víz fölött fel kell olvasztani, és amikor már sima, az olvadt csokit keverd hozzá a péppé darált mogyoróvajhoz. Ezt követően öntsd hozzá a meleg tejet, és keverd addig, amíg minden összetevő egyenletes nem lesz.
Befőttesüvegbe porciózd ki és ha kihűlt, már fogyasztható is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.