Mogyorós-narancsos csokimousse

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. november 19. 10:16
Hozzávalók (4-5 tálkához):

Kevés hozzávalóval készíthetünk egy igazán finom meglepetést a családnak. Tökéletes megoldás egy borongós délutánra.


Hozzávalók (4-5 tálkához):

15 dkg étcsokoládé

4 dkg vaj

2 db tojássárgája

3 db tojásfehérje

10 dkg mogyoró

1 db nagy méretű narancs lereszelt héja

fél dl narancslé

1,5 dl tej

Fahéj Magazin

Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tojássárgákat.

A mogyorót megpucoljuk, ledaráljuk, majd a narancslével, a narancshéjjal és a tejjel felforraljuk.

A mogyorós masszát hozzákeverjük a csokoládés krémhez, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket is.

Kis tálkákba adagoljuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.Fahéj Magazin

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.