Kétszínű pisztáciás torta, tea mellé (x)

diéta
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 02. 15:00
Hozzávalók 8 személyre

A pisztácia olajokban gazdag mag, ami kedvelt hozzávalója a süteményeknek. Egy kis liszt, némi vaj és Canderel Green por, még néhány összetevő máris kész az ízletes torta

Hozzávalók 8 személyre

Pisztácia tortakeverék

- 5 evőkanál Canderel Green por

- 60g őrölt pisztácia

- 60g alacsony zsírtartalmú vaj

- 3 db tojás

- 90g liszt

- 3g sütőpor

pisztacia_canderel

Vanília tortakeverék

- 5 evőkanál Canderel Green por

- 3 db tojás

- 1 db vaníliarúd

- 90g liszt

- 80g őrölt mandula

- 60g alacsony zsírtartalmú vaj

- 3g sütőpor

Piros gyümölcsös habarcshoz

- 200g fagyasztott piros gyümölcs

- 1 evőkanál Canderel Green por

- 5 cl víz

vanilia_canderel

Elkészítési mód

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (6/7-es hőfokozat).

Pisztácia tortakeverék

1. Olvaszd meg a vajat.

2. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik, add hozzá a hozzá lisztet, sütőport és az olvadt vajat.

3. Keverd össze, amíg sima nem lesz, majd add hozzá az őrölt pisztáciát.

Vanília tortakeverék

1. Olvaszd meg a vajat.

2. Hosszában törd el a vaníliarudat, kapard ki a magokat késsel, és add hozzá az olvadt vajhoz.

3. Erőteljesen verd fel a tojást a Canderel Green-nel együtt, amíg a keverék világossá nem válik.

4. Add hozzá a lisztet, őrölt mandulát, vaníliás vajat és sütőport.

5. Öntsd a tortakeverékeket a tortaformába, felváltva a pisztáciát és a vaníliát. Használj kést a massza átlós átvágásához, hogy megkapd a márványos hatást, majd 35-40 percig süsd 200°C-on (6/7-es hőfok).

6. Egy kés beleszúrásával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta - ha a kés tiszta marad, a tészta készre sült.

gyumolcs_canderel

A habarcshoz

1. Tedd a fagyasztott piros gyümölcsöket egy turmixgépbe. Kezdj el vizet forralni egy lábasban, add hozzá a Canderel Green-t, majd öntsd az egészet a gyümölcsökre.

2. Keverd, amíg viszonylag sűrű, sima habarcsot nem kapsz.

Vedd ki a tortát a formából, amíg még meleg és hagyd kihűlni. Szervírozd a tortaszeleteket a piros gyümölcsös habarccsal együtt.

A séf tippje

Próbáld ki ezt a tortát mogyoróval, sárgabarack darabokkal vagy eperpürével a pisztácia helyett. A piros gyümölcsös habarcs helyett csokoládéöntetet is használhatsz.

canderel_green_logo1

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.