Gasztrodélután a 2Kockacukorban

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. október 24. 11:55
GASZTRODÉLUTÁN - Október 14.-én (vasárnap) délután egy új eseményt vezettünk be a 2 Kockacukor kávézóban, melynek célja, hogy a „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözze az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában. Szeretnénk, ha a sikeres együttműködésből egy rendszeres esemény nőné ki magát.

A „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözzük az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában.


GASZTRODÉLUTÁN - Október 14.-én (vasárnap) délután egy új eseményt vezettünk be a 2 Kockacukor kávézóban, melynek célja, hogy a „SLOW FOOD” mozgalomhoz csatlakozva arra ösztönözze az embereket, hogy üljenek le és töltsenek el néhány nyugodt percet egy minőségi kávé és néhány igazi gourmet falat társaságában. Szeretnénk, ha a sikeres együttműködésből egy rendszeres esemény nőné ki magát.

A 2 Kockacukor kávézóban került megrendezésre a Gasztrodélután elnevezésű esemény. A családias hangulatú rendezvényre három ismert gasztrobloggert hívtunk meg, hogy csatlakozzanak ételkülönlegességeikkel a délutánhoz. A koncepció az volt, hogy készítsenek egyedi ínyencségeket a kávéhoz, vagy éppen a kávéból. Ebből a gondolatból alakult az a felállás, miszerint Bede Anna, a Vegasztrománia blog írója készítette a vegetáriánus előételt, Pajor Pál, a Palifőz A konyha - Lakásétterem séfje a húsos főételt, Márk Szonja, az Édesem blog szerzője pedig a desszertet.

Mindhárom „séfünk” két különböző falatkával készült, előre egyeztetett menü alapján. Bence Tamás, a kávézó tulajdonosa pedig egy speciálisan erre az alkalomra kifejlesztett sütőtökös kávéval készült. Az eseményt megelőző napokban mentünk a bloggerekkel és követtük a felkészülés minden fázisát. Voltunk Pajor Pál lakáséttermében, ahol Bede Annával közösen szoktak vacsorákat szervezni, főzőiskolát tartani és baráti összejövetelekre főzni. Elkísértük Bede Annát a fővám téri vásárcsarnokba, meglestük, hogyan szerzi be az alapanyagokat az előételhez. A lelkes csapat jöhetett kávézni, amihez különleges ételeket kóstolhattak.

kockacukor kávézó

A Gasztro délután menüje:
Előétel: zeller Quiche, Diósült.
Főétel: zöldfűszeres-csirkés croissant, galambpástétom céklával.
Desszert: vaníliás cannelé, pisztáciás financier.

Közreműködtek:
Koncepció: Szegő Eszter, Kollár Franciska
Dekoráció: Kollár Borbála, Borarti for kids
Tányérok: Boldizsár Zsuzsa, Folk collection
Grafika: Horváth Sándor, Style Communication
Fotó: Galló Kriszta, FotoGallo
Előétel: Bede Anna, Vegasztromania
Főétel: Pajor Pál, Palifőz
Desszert: Márk Szonja, Édesem
Kávé: Bence Tamás
2 Kockacukor

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.