A napidoktor.hu újságírója az egészséges életről és annak megőrzéséről faggatta Rodolfo lányát.
- Mesélj, mit hoztál magaddal a gyerekkorodból?
- Hoztam, de aztán el is engedtem. Édesanyám például már olajban sütötte ki a rántott húst meg a fánkot is, de az ételbe még zsírt tett. Méghozzá otthon kiolvasztott disznózsírt. Én már egyáltalán nem főzök zsírral, csakis olajjal - lehetőleg olívaolajjal - vagy „light”, azaz kis zsírtartalmú vajjal. Rántást egyáltalán nem használok, legfeljebb minimális liszttartalmú habarást, de gyakrabban kerül az asztalra angolos vagy grillezett zöldség, mint hagyományos főzelék. A húsok közül többnyire a csirkemellet választom, mert teljesen zsírtalanítható, és sokféle módon lehet elkészíteni. Mivel szeretjük az izgalmas ízeket, gyakran készítek kínai vagy indiai jellegű fogásokat is belőle. Úgy tudom, mindkét konyha lényegesen egészségesebb a hagyományos, zsíros és nehéz „magyar” konyhánál.
- Mit teszel még az egészségedért?
- Fontosak a vitaminok és az ásványi anyagok. Ez persze megoldható tablettákkal is, de a zöldség és a gyümölcs nemcsak jobb és természetesebb, hanem sokkal élvezetesebb is. Télen sokszor eszünk savanyú káposztát.
- Orvoshoz időnként ellátogatsz?
- Mivel meglehetősen sok és súlyos betegségen estem át, minden évben legalább egyszer részt veszek mindenre kiterjedő kivizsgáláson. Ebbe természetesen beletartozik a nőgyógyászati vizsgálat és az emlővizsgálat (mammográfia) is. Nem vagyok hipochonder, de szerintem évente egyszer nem árt az alapos kivizsgálás. Melybe beletartozik a fogak és a szem ellenőrzése is. Hogy mikor fordulok még orvoshoz? Bármikor, amikor fáj valamim. Hiszen - ahogy az egyik orvosom mondta - az orvos nem azért van, hogy kínozza a beteget, hanem azért, hogy meggyógyítsa.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.