Ha szeretnéd kipróbálni micsoda varázslatos kávékülönlegességeket lehet varázsolni pillanatok alatt, akkor ne habozz! Hidd el, nem fogod megbánni, ha elkészíted valamelyik ízesítési módot. Íme néhány ötlet!
Az eszpresszó az alapja lényegében minden kávés italnak.
Latte
Hozzávalók: 1 presszókávé, 3 dl magas zsírtartalmú tej, méz vagy nádcukor, egy késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés: Öntse föl a kávét a felforrósított tejjel, majd édesítse mézzel és ízesítse fahéjjal. Egy-két szelet kaláccsal fenséges, energiadús tízórai vagy uzsonna.
Mocha
Hozzávalók: 1 presszókávé l 5-7 cl tej, 5-7 cl csokiszirup, ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés: Halmozzon lehetőleg hosszú pohárba jeget, öntse rá a friss, de már kissé kihűlt kávét, a tejet és a csokiöntetet, majd díszítse tejszínhabbal.
Macchiato chiaro
Hozzávalók: egy normál presszókávé, kb. 3-4 cl tejhab, méz vagy cukor
Elkészítés: A cappuccino alapanyagaiból készül, de mivel a presszókávé tetejére csak egy kevés tejhabot öntenek, sokkal karakteresebb a zamata.
Americano
Hozzávalók: egy erős presszó-kávé, kb. 7-8 cl forró víz
Ízesítés: tej és valamilyen édesítő
Elkészítés: A recept egyszerű: a frissen lefőzött eszpresszót öntse fel forró vízzel. Ízesíthető tejjel és cukorral, ideális azoknak, akik csak munka mellett kortyolgatják a fekete levest.
Latte macchiato
Hozzávalók: egy fél adag eszpresszó kávé, 7-8 cl tejhab, méz vagy cukor
Elkészítés: Éppen a fordítottja a Macchiato chiarónak: ebben több a tej aránya, nagyobb a kávéénál.
Romano
Hozzávalók: egy erős presszókávé, pár kávéskanál tejszínhab, cukor vagy méz
Elkészítés: A frissen lefőtt feketébe kanalazzon jól lehűtött tejszínhabot. Emlékeztet a macchiatóra, de a hideg tejszínhab egészen más ízeket szabadít fel, mint a meleg tejhab
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.