Tarka tejszínes joghurt torta

blog
PUBLIKÁLÁS: 2012. május 14. 14:10
Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 10 dkg őrölt mandula, 5 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor.

Egy finom torta ebédre vagy vacsira mindig jól jön. De milyent süssünk? Íme, a tarka tejszínes joghurt torta receptje, mely könnyű, lágy és finom.


Hozzávalók 16 szelethez: A tésztához: 10 dkg őrölt mandula, 5 dkg cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál rum, 1 teáskanál sütőpor.

A töltelékhez: 6 dl joghurt, 2 dl tejszín, 10 dkg cukor, 25 dkg fekete ribizli, 30 dkg meggy, 4 őszibarack, 9 lap fehér zselatin, 1 zacskó vaníliás cukor

Elkészítés:

A vajat kikeverjük a cukorral és a rummal. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a felolvasztott csokoládét. A habbá vert tojásfehérjét és a sütőporral összekevert mandulát is a krémbe vegyítjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 45-50 percig sütjük.

ribizli

A ribizlit leszemezzük, a meggyet ki magozzuk. Az őszibarackot felszeleteljük. A zselatint vízbe áztatjuk.

A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a feloldott zselatint, és 30 percre hűvös helyre állítjuk. Amikor dermedni kezd, belevegyítjük a habbá vert tejszínt és a gyümölcsök 2/3-át.

A kihűlt tortalap köré karimát pattintunk, és ráhalmozzuk a gyümölcsös krémet. Díszítésül rászórjuk a maradék gyümölcsöt. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűvös helyre állítjuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.