Egy ausztrál borgazda szerint a borok műanyag palackban történő árusításával csökkenteni lehetne a gazdaságok által kibocsátott üvegházhatást erősítő gázok mennyiségét.
Wolf Blass borgazda Green Label név alatt a megszokott üveg helyett műanyag palackban árusítja két borát, egy száraz fehéret, és egy cabernet shirazt. Elmondásra szerint ezzel 29 százalékkal csökkentette a borgazdaság által kibocsátott káros gázok mennyiségét.
"A szőlőtermesztés és bortermelés összes fázisát megvizsgáltuk, és úgy találtuk, hogy a hagyományos üvegpalackról való átállással lehetne a legjobban csökkenteni a gázkibocsátást - nyilatkozta Mr. Blass - Ezért határoztam úgy, hogy a boraim közül kettőt ezentúl Green Label néven műanyag PET palackokban fogok árusítani." A PET palackok újrahasznosíthatók, ezen kívül könnyebbek, ezért kevesebb energiát emészt fel a szállításuk.Az ausztrál környezetvédelmi hatóságok nagy örömmel fogadták a kezdeményezést: "Ez egy igazán nagyvonalú és elegáns lépés volt Mr. Blass részéről - nyilatkozta Katie Patrick, a Green Pages munkatársa - A káros gázok kibocsátása egy ilyen egyszerű módszer segítségével akár 30 százalékkal is csökkenthető gazdaságonként, ez pedig nem elhanyagolható szempont."
Mr. Blass szerint a bor minőségére semmilyen káros hatással nincs a műanyag palackban való tárolás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.