Ezt a diétát ajánljuk azoknak, akik néhány kilótól szeretnének megszabadulni pár nap leforgása alatt, úgy, hogy eközben egészségük is javuljon.
A dinnyediéta jó azoknak, akik hozzászoktak a rendszeres étkezéshez és azoknak, akik egyszerűen időtakarékosan meg akarják oldani a diétás étkezésüket.
Elérhetünk vele súlycsökkenést (kb. 3 kg öt nap alatt), a görögdinnye citrulintartalma szabályozza az izom-, a zsír- és a kötőszövetek felépítését, kálium-, kalcium-, magnézium-, vas-, nikkel- és fluortartalma gyorsítja az anyagcserét, vízhajtó hatású.
A módszer lényege
Természetesen kalóriaszegény étkezés mellett mind a görög-, mind a sárgadinnye remek alapja, illetve kiegészítője lehet a súlycsökkentő étrendnek. Alacsony kalóriatartalma, vízhajtó és emésztést segítő hatása révén lerövidíthetjük a fogyókúra idejét.
Feltételek, követelmények
Mindennap fogyasszunk uzsonnát is, ami két órával előzze meg a vacsora időpontját.
A diéta leírása
A napi négy étkezést tartalmazó diétábapróbáljuk meg minél többször, minél változatosabb formában beilleszteni valamelyik dinnyefajta fogyasztását. Hogyha nincsen időnk különleges fogások elkészítésére, akkor egyszerűen együnk dinnyét!
Étrend, receptek
Reggeli
Mindennap 1 pohár sovány joghurt dinnyedarabokkal, kávé feketén, esetleg alacsony zsírtartalmú tejjel és édesítőszerrel, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér kevés margarinnal megkenve.
Ebéd
1. nap: zöldségsaláta sovány sajttal és sonkával.
2. nap: paradicsomleves, halfilé roston sült zöldségekkel.
3. nap: zöldségleves, egy szelet marhahús roston sütve paradicsomsalátával.
4. nap: zöldségsaláta főtt tojással.
5. nap: zöldségleves, egy szelet marhahús roston sütve párolt zöldségekkel
Uzsonna
Minden délután annyi görögdinnye, amennyi jólesik.
Vacsora
1. nap: Töltött dinnye
Fél görögdinnyéből kanalazzuk ki a gyümölcshúst, kis gömböket formálva. A fél dinnyehéj szélét vágjuk cikcakkosra és tegyük félre. 25 dkg sárgadinnyét kockázzunk apróra. 1 őszibarackot és 1 almát vágjunk gerezdekre. 15 dkg ribizlit mossunk meg, és a szemeket szedjük le a szárról. Egy tálban keverjük össze a gyümölcsdarabokat, hintsük meg leevés cukorral, majd töltsük a cakkozott dinnyehéjba. Ez a mennyiség akár négy embernek is elég, de húsok mellé is nagyon finom.
2. nap: Mozzarellás sárgadinnye-saláta bazsalikommal
Mossunk meg egy fej salátát és egy csokor bazsalikomot. A salátát csíkokra vágva rendezzük el egy tálon. 1 kis fej sárgadinnyét hámozzunk meg szedjük ki a magjait, és felkockázva tegyük a salátára egy csomagnyi mini mozzarellával együtt. 3 evőkanál olívaolajat keverjünk ki 1 evőkanál balzsamecettel, sóval, borssal, és öntsük a salátás egyvelegre, majd szórjuk meg az összeaprított bazsalikommal.
3. nap: Sonkás dinnyesaláta
1 kis fej sárgadinnyét vágjunk félbe, és húsát kis golyókban szedjük ki. Ugyanezt tegyük egy kisebb görögdinnye felével. 5 dkg füstölt sonkát vágjunk csíkokra. 4 szép nagy salátalevelet terítsünk egy tányérra, halmozzuk rá a dinnyegolyókat és a sonkát. 4 evőkanál olívaolajat keverjünk ki 1 kávéskanál mézzel, 1 citrom levével és 1 csipet sóval, majd öntsük rá a dinnyesalátára.
4. nap: Rántott sárgadinnye
1 nagyobb megtisztított sárgadinnyét vágjunk gerezdekre, és forgassuk meg búzacsírában. Rakjuk tányérra, és tálaljuk mézzel ízesített tejszínhabbal.
5. nap: Endívia-spenót-dinnye saláta
1 endíviát és 2 marék friss spenótot mossunk meg leveleiket rakjuk tányérra. 1 kis sárgadinnyét vágjunk félbe, szedjük ki a magját és kockázzuk fel. 1 körtét mossunk meg, és vágjunk vékony szeleteltre. A gyümölcsdarabokat halmozzuk az endíviára és a spenótra. 1 evőkanál olívaolajat keverjünk ki fél citrom levével, ízesítsük sóval, és öntsük a gyümölcsökre. Kakukkfűvel és mentával megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.