A túl sok stressz, helytelen táplálkozás, betegségek vezethetnek a szervezet elsavasodásához, amit már a pufferok sem tudnak kompenzálni. A pH a különböző testnedvekben más értékű Puffer folyamatok működnek a vérben, tüdőben, vesében.stressza fokozott kalciumvesztés, ami előbb-utóbb csontritkuláshoz vezethetgyomorégés
Két fajta módszert használunk mostanság a savasodás mérésére.PRALNAElúgostáplálkozásA savasító ételek a következők.Szárazhüvelyesek közül: Italok:gyümölcslevekFűszerek, ízesítőszerek: Zsiradékok: margarinok Gyümölcsök: banán
Gabonafélék: kukoricaHúsok:Tejtermékek:sajtZöldségfélék:burgonyacsak a táplálkozásra való odafigyelés nem elég 
A legfrissebb hírekért kövess minket a
Bors Google News oldalán is!