Újburgonya gőzölve

recept
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 20. 13:48
Hozzávalók

A burgonya, a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén kolompér, krompé vagy pityóka egy keményítőben gazdag, gumójáért világszerte termesztett növény

Hozzávalók

1/2 kg apró szemű újburgonya

1 babérlevél

2 fokhagymagerezd

durva szemű tengeri só

gozoltujkrumpli480

Elkészítés 2 fő részére

A krumpli vékony héját ledörzsöljük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy lábas aljára vizet öntünk, beletesszük a babérlevet és a héjas fokhagymagerezdeket. Felforraljuk.

Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szűrőt (a lényeg, hogy ne érjen bele a vízbe), belerakjuk a krumplit, lefedjük, vagy alufóliával letakarjuk úgy, hogy ne tudjon kijönni a gőz.

Kb. 10 perc alatt puhára gőzöljük. Azonnal tálaljuk. Jól illik hozzá valamilyen fűszervaj.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.