Hozzávalók
1/2 kg apró szemű újburgonya
1 babérlevél
2 fokhagymagerezd
durva szemű tengeri só
Elkészítés 2 fő részére
A krumpli vékony héját ledörzsöljük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy lábas aljára vizet öntünk, beletesszük a babérlevet és a héjas fokhagymagerezdeket. Felforraljuk.
Ráteszünk egy párolóbetétet vagy szűrőt (a lényeg, hogy ne érjen bele a vízbe), belerakjuk a krumplit, lefedjük, vagy alufóliával letakarjuk úgy, hogy ne tudjon kijönni a gőz.
Kb. 10 perc alatt puhára gőzöljük. Azonnal tálaljuk. Jól illik hozzá valamilyen fűszervaj.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.