Hozzávalók
- 4 nagy piros alma
- 16 hosszú pálcika
- 200 g cukor
- 100 g vaj
- 1,5 dl tejszín
- 2 bögre aprított dió vagy mogyoró
- 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve
Elkészítés
1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára.
2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni.
3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni.
4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten.
Farsangolásra fel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.