Farsangi finomságok: karamelles alma

gyümölcs
PUBLIKÁLÁS: 2013. január 18. 11:23
Hozzávalók

A karneváli hangulatban ajánlunk egy könnyen elkészíthető finomságot: karamelles alma. Ezt az igazán téli, farsangi finomságot minden gyermek kedvelni fogja!

Hozzávalók

- 4 nagy piros alma

- 16 hosszú pálcika

- 200 g cukor

- 100 g vaj

- 1,5 dl tejszín

- 2 bögre aprított dió vagy mogyoró

- 1 tábla félédes csokoládé apróra reszelve

alma%2520gyumolcs3

Elkészítés

1. Az almákat alaposan mosd meg és szárítsd meg. A szárakat távolítsd el, vágd négybe, majd vágd ki a magházakat. Minden egyes almadarabot szúrj fapálcikára.

2. A cukrot öntsd bele egy serpenyőbe és olvaszd addig, amíg szép, aranyszínű szirup nem lesz belőle. Ekkor add hozzá a vajat, és forrald tovább. Amikor már bugyborékolva forr, öntsd hozzá a tejszínt, alaposan keverd el, és hagyd ismét felforrni.

3. A kész masszába egyenként mártsd bele az almadarabokat. Miután picit megdermedt, mártsd bele a dióba vagy a mogyoróba, majd a csokireszelékbe. Ha még meleg a csokoládé szépen rá fog olvadni.

4. Az elkészült finomságokat helyezd egy tálcára a pálcikákkal felfelé fordítva. A hűtőszekrényben akár napokig is eltarthatod, tálalás előtt azonban 15 percig tartsd őket szobahőmérsékleten.

Farsangolásra fel!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.