Sajttal sült citrom

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 26. 12:10
Hozzávalók

A perzsák már az időszámításunk kezdete előtt is termesztettek citromot. Alkalmazták a mérgezés ellenszereként, hatásosnak vélték kígyómarás ellen, ajánlották szívbetegeknek is

Hozzávalók

4 db biocitrom

4 db citromfa levél (ha van)

2 x 150 grammos mozzarella

4 szardellafilé

2 koktélparadicsom

4 bazsalikomlevél

bors

Elkészítés 4 fő részére

sajttalsultcitrom480

A citromokat megmossuk, végeiket levágjuk. Mindegyik így kapott citromhenger húsát óvatosan kivágjuk. A citromfa leveleket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráfektetjük a citromkarikákat.

A mozzarellagolyókat felszeleteljük, a paradicsomokat pedig félbevágjuk. Mindegyik citromkarika aljára egy-egy mozzarellaszeletet teszünk, erre jön a bazsalikomlevél, a szardellafilé és a koktélparadicsom. Sózzuk-borsozzuk, végül még egy mozzarellaszeletet nyomkodunk a citromokba.

200 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük. Rögtön tálaljuk. A citromkarikákból kikanalazzuk a sült tölteléket (a héját nem esszük meg).

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.