Márványsajtos lazac

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2012. január 13. 16:51
3 db kb. 15 dekás lazacfilé

A márványsajt egy francia eredetű, kékpenésszel érő, rokfort tipusú sajt., Ízével, aromájával az ínyencek kedvencei közé tartozik.

3 db kb. 15 dekás lazacfilé

155 dkg márványsajt

8dkg lágy vaj

1 tk felaprított kakukkfűlevél

1 tk felaprított rozmaringlevél

4 ek zsemlemorzsa

lazackeksajtosbundaban480

Elkészítés 4 fő részére

A sajtot tálba téve villával kissé összetörjük.

Beledolgozzuk a vajat, a zöldfűszereketvégül, végül a zsemlemorzsát. Fóliára tesszük,és hengert formálunk a puha masszából. 45 percre mélyhűtőbe dugjuk, hogy megkeményedjen és szeletelni lehessen.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül állás). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé. A hengerből kb. fél centis szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.

Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a sajtos bunda is kap már egy kis színt. Saláta illik mellé.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.