Karfiol bundában

egészséges étkezés
PUBLIKÁLÁS: 2011. december 21. 16:59
60 dkg karfiol, rózsáira szedve

A karfiol valójában egy vadkáposzta, ami magas C-vitamin tartalmát mélyhűtött állapotában is megőrzi.

60 dkg karfiol, rózsáira szedve

frissen őrölt fekete bors

liszt (a bundázáshoz)

szőlőmagolaj (a sütéshez)

karfiol480

Elkészítés 2 fő részére

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. A karfiolrózsákat lisztbe hempergetjük, a felesleges lisztet lerázzuk.

Egy nagy serpenyőbe ujjnyi vastag szőlőmagolajat töltünk, felforrósítjuk és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt.

Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat. Azonnal kínáljuk.

További NoSalty.hu receptek

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.