60 dkg karfiol, rózsáira szedve
só
frissen őrölt fekete bors
liszt (a bundázáshoz)
szőlőmagolaj (a sütéshez)
Elkészítés 2 fő részére
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk-borsozzuk. A karfiolrózsákat lisztbe hempergetjük, a felesleges lisztet lerázzuk.
Egy nagy serpenyőbe ujjnyi vastag szőlőmagolajat töltünk, felforrósítjuk és időnként megforgatva kb. 5-10 perc alatt aranyszínűre sütjük a karfiolt.
Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk az olajat. Azonnal kínáljuk.
További NoSalty.hu receptek
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.