Tökéletes cukormáz mézeskalácsra

karácsony
PUBLIKÁLÁS: 2011. december 09. 15:17
Mindössze két hozzávaló, porcukor és tojásfehérje kell hozzá, az arányok azonban meglehetősen fontosak ahhoz, hogy siker koronázza a konyhai tevékenykedésünket.

Az egész munkánk kárba veszhet, ha elrontjuk a cukormázat, pedig épp az lenne a dolga, hogy még mutatósabbá tegye a nagy gonddal elkészített mézes figurákat.

Mindössze két hozzávaló, porcukor és tojásfehérje kell hozzá, az arányok azonban meglehetősen fontosak ahhoz, hogy siker koronázza a konyhai tevékenykedésünket.

Ha nem megfelelően adagoljuk a hozzávalókat, a máz túlzottan ragacsos lehet, és megvan a veszélye, hogy csak nagyon nehezen köt meg, sőt, rosszabb esetekben soha nem szárad meg igazán, pedig a cukormáznak keménynek kell lennie a mézeskalács tetején.

Cukormáz mézeskalácsra

Hozzávalók:

- 1 tojásfehérje

- 200 g porcukor (a kristálycukor nem jó!)

tojas15

Elkészítés:

- A tojást vedd ki a hűtőből - hidegen ugyanis keményebbre lehet verni, mintha szobahőmérsékletű lenne - és alaposan mosd meg! Töröld szárazra, és a fehérjét tedd egy magasabb falú tálba!

- Robotgéppel verd egy pár percig alacsony fokozaton, s amikor már kissé habossá válik, több részletben kanalazd hozzá a porcukrot!

- Kapcsold magas fokozatra a habverőt, és keverd a habot addig, amíg a porcukor teljesen föl nem olvad és a tojáshab kemény nem lesz!

- Töltsd habzsákba vagy sütőpapírból készített tölcsérbe, és díszítsd fel a sütiket!

recept_doboz33
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.