Mindössze két hozzávaló, porcukor és tojásfehérje kell hozzá, az arányok azonban meglehetősen fontosak ahhoz, hogy siker koronázza a konyhai tevékenykedésünket.
Ha nem megfelelően adagoljuk a hozzávalókat, a máz túlzottan ragacsos lehet, és megvan a veszélye, hogy csak nagyon nehezen köt meg, sőt, rosszabb esetekben soha nem szárad meg igazán, pedig a cukormáznak keménynek kell lennie a mézeskalács tetején.
Cukormáz mézeskalácsra
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- 200 g porcukor (a kristálycukor nem jó!)
Elkészítés:
- A tojást vedd ki a hűtőből - hidegen ugyanis keményebbre lehet verni, mintha szobahőmérsékletű lenne - és alaposan mosd meg! Töröld szárazra, és a fehérjét tedd egy magasabb falú tálba!
- Robotgéppel verd egy pár percig alacsony fokozaton, s amikor már kissé habossá válik, több részletben kanalazd hozzá a porcukrot!
- Kapcsold magas fokozatra a habverőt, és keverd a habot addig, amíg a porcukor teljesen föl nem olvad és a tojáshab kemény nem lesz!
- Töltsd habzsákba vagy sütőpapírból készített tölcsérbe, és díszítsd fel a sütiket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.