Celeb

Ájult rajongók a Soundon: a lányok telefonjában vannak a bizonyítékok

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2016.07.14.

<p>Több videofelvétel és fénykép is készült az öltözőben. Ezeket egymás mellé téve gyakorlatilag filmen nézheti végig a rendőrség, mi történt a zenekari tagok és a lányok között.</p>

Forrás: Thinkstock

Nem sokat volt a hat lány a konténerben, alig telt el pár perc, amikor hárman rosszul lettek, de ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy a rajongó lányok a telefonjaikkal fotókat és videót is készítsenek. A fiatalok ugyanis mobillal a kezükben csatlakoztak a Balaton Sound fellépőihez, hiszen pont ez volt a céljuk, megörökíteni a pillanatot, és megosztani a kö­zösségi hálón másokkal, micsoda szerencse érte őket, hogy testközelből találkozhattak kedvenceikkel. A felvételek most tökéletes bizonyítékok lesznek, hiszen nem csak az látszik időrendben, mit ittak a lá­nyok, de az is, hogy ki kínálta meg őket, öntött-e valaki ismeretlen szert az italukba, milyen tárgyak (drogok?), voltak az asztalon, és az idő is pontosan lemérhető, hogy mennyi idő alatt hatott az a szer, amitől a lányok kidőltek. 

Mint arról a Bors elsőként be­számolt, szombaton este a Balaton Sound egyik fellépője, bizonyos DVBBS nevű duó két tagja előbb a színpadra, majd az öltözőjébe invitált hat fiatal lányt. A rajongók percek alatt rosszul lettek, amitől a zenekar tagjai bepánikoltak, és elmenekültek a helyszínről, egészen Budapestig, ahol repülőre akartak szállni, de a magyar rendőrség lekapcsolta őket. Jelenleg büntetőügyben folyik eljárás ellenük drogbirtoklás miatt, de könnyen súlyosbodhatnak a vádak segítségnyújtás elmulasztása és drog átadása ügyben is, ha az derül ki, hogy segíthettek volna a lányoknak és ők kínálták meg a tiniket tiltott szerrel. 

– Úgy tudni, mind a hat lány telefonja kézben volt és működött, mindannyian folyamatosan fotóztak és videóztak a koncert közben és utána is – meséli a Borsnak az ügyben érintett forrásunk. – Ez azt jelenti, hogy a rendőrségnek nagy segítségére lesznek a filmek és a fotók, hiszen általuk könnyű lesz re­konstruálni, hogy időrendi sorrendben pontosan mi történt. Látni fogják, milyen tárgyak voltak az asztalon, volt-e ott drog, ki kínált itallal kit, amikor rosszul lettek a lányok, ki hogyan reagált. A felvételek segítségével viszonylag hamar megoldható lesz ez az ügy – teszi hozzá az informátor. 

Nem segíthetett?

Az index egy szemtanúra hivatkozva azt írta, az egyik lány, miután kijött az öltözőből, visszafordult, hogy kihozza az egyik társát a bent maradtak közül, de a DJ-k menedzsere elállta az öltöző ajtaját, és nem engedte vissza.

Mint arról a TV2 nyomán a BorsOnline is beszámolt, az egyik elájult lány az MTVA volt műsorvezetőjének, Bényi Ildikónak a gyermeke.

A jó családból származó, ti­zennyolc éves fiatal a történtekhez képest jól van, fizikailag gyorsan gyógyul, a lelki sebei azonban nehezebben forrnak be. Fanni kitűnő átlaggal végzett egy budapesti elit gimnáziumban, az iskola honlapja szerint többször nyert tanulmányi díjat, emellett társastáncban is szép eredményeket ért el. Az édesanyjának Fanni az egy szem lánya, akinek a világon mindent igyekszik megadni. A tinédzser idén felvételizett a Budapesti Gazdasági Egyetemre.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek