Celeb

Botrány: Demcsák Zsuzsa olimpikonok Audijával furikázhat

Bors

2016. május 26. csütörtök 05:00

<p>A luxuskocsit a riói olimpiára készülő sztársportolók kapták használatra. Szabó Bence, az olimpiai bizottság elnöke sem érti, hogyan jutott a kocsiból Demcsáknak is.</p>

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt bejelentették: az úgynevezett Rio Klub harminckét, az olimpiára készülő, nagy reményekkel induló magyar sportolót támogat egy-egy Audi A3 limuzinnal. Az erre a célra létrehozott honlapon minden és mindenki megtalálható a páratlan kezdeményezéssel kapcsolatban: Kapás Boglárka, Vajda Attila, Ungvári Miklós, Boczkó Gábor, Verrasztó Dávid, Dudás Miklós és megannyi arra érdemes sportoló feszít büszkén a honlapon és az új autójuk mellett. Az egyik fotón jól látszik, amint egy hölgy olimpikonunk feszít büszkén kocsija mellett, s leolvasható a rendszáma is.

Ugyanebből az autóból, ugyanolyan matricákkal, ráadásként ugyanabból jutott egy Demcsák Zsuzsának is. Ami még különös: rendszáma ugyanabból a sorozatból való. Míg a fent írt sportoló hölgy kocsijának száma 4-essel végződik Zsuzsáé pont a szomszédos számú. A cég honlapján számos képet találunk a műsorvezetőről, aki kreatív igazgatóként van feltüntetve a nemes célú vállalkozásban. Zsuzsát egyébként korábban sikerült megörökítenünk a „riói Audival”, igaz, a sportolókkal ellentétben az övé már nincs felmatricázva. 

Mint ahogyan arról a Bors elsőként írt, Demcsák Zsuzsa jogosítványát néhány hete ittas vezetés miatt bevonták. A nyolcmilliós járgány így kihasználatlanul állhat, de az sem kizárt, hogy Zsuzsa sofőrje hajthatja. Szerettük volna megtudni a Rio Klub elnökétől, hogyan került egy, az olimpikonokéra hajazó, s a rendszámok sorába pontosan illeszkedő luxusautó Demcsák Zsuzsához is, de Tóth Tamás szerdán nem vette fel a telefonját. Hiszen különös azt látni, hogy a műsorvezető-kreatív igazgató jár egy ilyen szép autóval, míg olimpiai bajnokok kimaradtak a szórásból. Risztov Éva úszónk ugyan soha nem panaszkodva efelől, de azt tudni lehet, őt például meg sem keresték, pedig bizonyára elfogadott volna felkészülése idejére egy gyors, kényelmes, biztonságos kocsit.

Elértük azonban Szabó Bencét, aki a honlapra felkerül képek alapján maga is jelen volt az egyébként kétségtelenül jó szándékú akció születésénél, így akkor is, amikor az első autók „gazdára” találtak. Demcsák Zsuzsa Audija hallatán azonban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára meglepődött.

– Nem tudtam róla, nekem ez teljesen újdonság. Erre a pénzt Tóth Tamás úr szerzi, nem a MOB – mondta a Borsnak Szabó Bence, aki kérdésünkre Demcsák tevékenységéről is véleményt mondott. – Volt idő, amikor volt szerepe, volt, amikor passzív volt, és jó ideje az is.

Demcsák Zsuzsát telefonon értük el. A „szponzori autóval” kapcsolatban határozottan állította: a kocsit nem kapta, hanem megvette. A Bors felajánlotta neki: bebizonyíthatja igazát. Küldjön a részünkre egy az állítását igazoló okiratot, vagy pénztári befizetést! Kaptunk is egy űrlapot, amelyből csak az derül, ki hogy tavaly szeptemberben vételárelőleget adott egy autóért, de hogy erről a kocsiról van-e szó, nem derül ki, mert minden adatot kisatírozott. 

További cikkek

Család

Kiderült, mikor születik és hogy fogják hívni Nádai Anikó gyermekét

Szerelem

Stana Alexandra kitálalt, nem akárhogy indult a kapcsolatuk Meggyes Dáviddal

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Jakab Ferenc: Ez még csak a kezdet, a járványok korát fogjuk élni

borsonline.hu

Kiadták a körözést: Magyar youtubert keres a rendőrség

life.hu

Tápai Szabina és Kucsera Gábor cáfolják a válásukról szóló pletykákat

hirtv.hu

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

origo.hu

Megszólalt az Activision felvásárlása kapcsán a Sony

nemzetisport.hu

Videó: Beckham inspirálta a világ egyik legjobb szabadrúgáslövőjét

vg.hu

Hatékonyabb lehet az omikron ellen a Szputnyik a Pfizernél

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

life.hu

Stana Alexandra elismerte, hogy egy párt alkot Meggyes Dáviddal - Azt is elmondta, hogyan jöttek össze

origo.hu

Jeremy Irons elárulta, miért játszik rossz filmekben