Szereted az olasz ízeket, a finom, ropogós de mégis omlós pizzákat? Az alábbiakban bemutatjuk a főváros öt kiemelkedő pizzériáját, amelyek autentikus ízekkel és kiváló minőséggel várnak minket.
Olasz ízek nyomában
Ha te is tradicionális olasz éttermet keresel, jó helyen vagy, mutatjuk Budapest legjobb pizzázóit!
A Budafoki úton található Amore di Napoli pizzéria a vékony tésztás, nápolyi stílusú pizzák kedvelőinek paradicsoma. Az étterem megálmodója, Tar Ákos olasz pizzakészítő mesterektől tanulta a szakmát, és 2014-es világbajnok pizzasütő mesterrel, Giulio Scalpival is együtt dolgozott. A hely népszerűsége miatt érdemes előre asztalt foglalni.
A Dohány utcai Belli di Mamma pizzéria célja, hogy Budapest legjobb nápolyi pizzáját kínálja. Az étterem autentikus olasz alapanyagokkal és fatüzelésű kemencében sült pizzákkal várja a vendégeket. A hely hangulata és a pizzák minősége miatt érdemes betérni.
GASTROGUIDE
A Digó pizzéria pop-up projektként indult, majd állandó helyet talált. A nápolyi stílusú pizzákat fatüzelésű kemencében sütik, amiket a helyszínen el is ehet frissen fogyasztani.
A Pizza Dellarosso a Bajcsy-Zsilinszky úton található, és különlegessége a minimum 48 órán át kelesztett tészta, amelyet Moretti Neapolis kemencében sütnek. A pizzéria háromféle alappal (paradicsom, bazsalikomos pesto, fokhagymás-tejszínes) és 32 ízkombinációval várja a vendégeket.
A MANU+ a Múzeum körúton található, és a tradicionális nápolyi pizzákra specializálódott. A hosszú kelesztésű, levegős tésztát rövid sütési idővel készítik, és a hely puritán stílusa mellett a barátságos személyzet teszi különlegessé az ebédet, vagy akár vacsorát.
@pizzamanufaktura Manu + GRAND Opening!! Vámház körút 8!! Februar 5!! #manuplus#manu#manupizza#manupizzanapoly Vidi: @Matt Jofoldi ♬ eredeti hang - Pizzamanufaktura