Ezekre az ízletes programokra számítsunk az elkövetkező napokban

online
PUBLIKÁLÁS: 2021. február 26. 20:35

Ha február akkor farsang, ha farsang akkor fánk

A Szerb utcai Vivina Café általában nem tart nyitva szombaton, de február 27-én mégis kivételt tesz és reggel 9-től egy kávés-fánkos-napsütéses "Take away" napra várja a fánkok szerelmeseit. A megrendelt napsütés mellett lesznek kávékülönlegességek és négyféle farsangi maskarába öltözött fánk: Nutella-Eper, Créme Brulée, Kinder és Rozmaringos barack. De lesz portugál krémes is, és a megszokott házias sütemények is - olvasható az eseménynél.

A tökéletes steak és tarte

A Protobello Chefnél találtunk rá egy egész közeli, de még nem betelt főzőtanfolyamra, amin napközben legálisan részt lehet venni, mert az órák legkésőbb 15:15-re befejeződnek, a tanfolyamon maximum 6-an főznek együtt, és a nagy hely miatt mindenki be tudja tartani a 2 méteres biztonsági távolságot.

Forrás: Portobellochef / Facebook.com

A február 28-i tanfolyamon, amire az esemény Facebook-oldalán keresztül lehet jelentkezni a steak sütés alapjait és trükkjeit tanulhatják meg a jelentkezők. Megismerhetik a legjobb steakhúsokat, a serpenyőhasználat rejtelmeit, a fűszerezés és a pihentetés fontosságát, hogy legközelebb már egyedül is, a saját konyhájukban is magabiztosan álljanak neki steaket sütni.

A háromórás Tarte kurzust az EAT ME Cake Boutique tartja március 5-én pénteken. A 4 fős tanfolyamon elkészítik majd a tarte kosárka tésztáját, és megtanulják a kosárka formázásának technikáját is. Megismerkedhetnek a rákóczi túrós, a mogyorós és a sós karamellás töltelékek receptúrájával, majd el is készítik őket.

Forrás: EAT ME Cake Boutique / Facebook.com

A tanfolyam tananyagát, a recepteket minden résztvevő megkapja a regisztrációkor megadott e-mail címre illetve kinyomtatva is. Jelentkezni e-mailben lehet, az esemény oldalán keresztül. A kurzuson kötényt és eszközöket mindenki kap, az elkészült tarte-okból pedig körülbelül 8 darabot lehet majd hazavinni.

Szarvasgombák nyomában

Ez a program még egy kicsit odébb van, de akit érdekel, jobb ha elkezd rá készülni. A programot az Alsópetényi Vendégházak hirdette meg, és március 20-ra tervezi a Szarvasgombatúra És Főzés Olasz Módra egy napos kikapcsolódást.

A jelentkezők a Cserhát déli lejtőin indulnak neki szarvasgombát keresni a szervezők kutyáinak segítségével. A zsákmánnyal ebédtájt hazatérnek, és együtt főznek a vendégházak toszkán séfjével, Pietro Barsacchival, aki bemutatja a legjobb szarvasgombás olasz fogásokat. Az ebédet végül az alsópetényi Prónay kastély vendégházában költik el. A túranapra e-mailben lehet jelentkezni - írták az eseménynél.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.