Utazási magazin

A mesterséges csirkehús után megérkezhet a tehéntej nélküli tej is

Travelo

Létrehozva: 2021.01.08.

A laborban növesztett csirkehúsról még december elején írtunk. Ugyanis ekkor fogadta el hivatalosan a sejttenyészetből készült csirkét a Szingapúri Élelmiszerügynökség, így az étel a boltok polcaira kerülhetett. Most Izraelből érkezett a hír, hogy tehenek nélkül, élesztőből kísérletezték ki egy tehéntej ízű és kinézetű folyadékot.

Forrás: Thorsten Blank / Pixabay

A kutatásokat a tel-avivi egyetemen végezték. Az egyetem biomérnöki tanszékén dolgozó Tamir Tuller professzor és Éjal Iffergan élelmiszer-technológiai vállalkozó közösen dolgoztak az új terméken, és céget is alapítottak a forgalmazásához.

Az Imagindairy nevű vállalat elsősorban azért jött létre, hogy megőrizze az állati tej összes fontos tápértékét anélkül, hogy a nagyipari állattenyésztésből kifolyólag szenvedést okozna a teheneknek és felesleges terhelést a környezetnek - olvasható az MTI hírében.

A termékleírások szerint a vállalkozás tej- és sajttermékei egészségesebbek az állatoktól származó tejnél, mert nem tartalmaznak koleszterint, laktózt vagy szomatikus sejteket. A mesterséges tejnél a modern géntechnológia teszi lehetővé az élesztő átalakítását. A professzor módszerét a múltban sikeresen alkalmazták vakcinák, antitestek, bioszenzorok és zöld energia előállításánál.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek