A Szingapúri Élelmiszerügynökség (SFA) jóváhagyta az Eat Just nevű cég laborban növesztett csirkehúsának forgalmazását. A sejttenyészetből készült csirkét Good Meat márkanév alatt dobják piacra helyi gyártókkal partnerségben, és először éttermekben lesznek kaphatók, mielőtt a közértbe kerülnének - adja hírül a techcrunch.com.
A hústenyésztés folyamata azzal kezdődik, hogy valódi állatokból vesznek ki sejteket, ez azonban nem jár az állat elpusztításával. A sejtek ezután egy bioreaktorba kerülnek, ahol fehérjék, aminosavak, ásványi anyagok, cukrok és más anyagok keverékével táplálják őket, majd miután elérte a kellő sűrűséget, „leszüretelik" a végeredményt.
A vállalat elmondása szerint 20 gyártási folyamatot futtattak le 1200 liternyi bioreaktor-keverékben, hogy megbizonyosodjanak a folyamat megismételhetőségéről. Mint hozzátették, nem használtak antibiotikumokat, és csirkehúsuk „rendkívül alacsony és lényegesen tisztább mikrobiológiai tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos csirke". A cég korábban növényi tojást is alkotott.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.