Zöldségnek öltöztetett hússal bolondít egy amerikai cég

hús
PUBLIKÁLÁS: 2019. augusztus 21. 16:55

Tőlünk nyugatabbra 2018 végén, hazánkba pedig idén gyűrűztek be – a vegán életmódot folytatók nagy örömére – a műhúsok. A növény alapú húsféleségek megjelentek már fesztiválokon és Budapesten a Bartók Béla úton már van egy vegán étterem, ahol fesztivál körítés nélkül is lehet kóstolni. A szakértők szerint a legjobb minőségű „húsmentes húst" jelenleg két amerikai gyártótól, a Beyond Meat-től és az Impossible Foods-tól lehet kapni.

Forrás: Arbys / Facebook.com

Most azonban érkezett egy ellenválasz az egyre terjedő „húsmentes húsra". Az ötletgazda az Arby's gyorsétteremlánc volt, akik úgy gondolták, hogy hamburgerhús-pogácsát imitáló növényi alapú ételek helyett zöldségeket mímelő húst dobnak a piacra – olvasható a fastcompany.com oldalán.

A nagyra nőt sárgarépát formázó pulykahúspépet szuvidálták (vákuumzacskóban alacson hőfokon, hosszan főzés) majd kívülről megszórták sárgarépaporral, végül pedig petrezselymet tűztek a végébe, hogy teljes legyen a kép. Az ételkreációt Marott-nak nevezték el, ami a meat és a carrot (hús és sárgarépa) szavakból áll össze, a cég pedig Megetables-nek nevezi a kategóriát.

Az étteremlánc képviselői szerint az emberek már így nagy húsfogyasztók Amerikában, ami nehezükre esik az a rendszeres zöldség evés. Így hát az Arby's úgy döntött, ha készülhet zöldségből hús, akkor miért nem készíthetnének zöldségeket húsból. A Marott és az új kategória termékei még nem terjedtek el, de ki tudja idővel mire lesz szüksége az embereknek.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.