A Magyar Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezte meg eredetileg, és immár 8. alkalommal rendezik meg azért, hogy elismerjék a magas minőségű magyar sajtokat és tejtermékeket. De cél az is, hogy a fogyasztók és az éttermek is megismerjék ezeket a piacon kapható finomságokat.
A VIII. Magyar Sajtmustrát az Etyeki Látogatóközpontban tartották. A sajtversenyre közel 100 minta érkezett be. Ezek közül választották ki a szakképzett sajtbírák a legjobbakat. Végeredményként 6 aranyat, 9 ezüstöt és 10 bronz minősítést született – olvasható a Magyar Konyha Online oldalán.
Arany minősítést kapott a Paraszt Sajt Raklett sajtja, Tóth Gábor Krémfehér sajtja, Csontos Jánosné Parenyica sajtja, a Tolbán Sajt házi vaj terméke, a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi zsíros tehénsajtkréme, valamint a Magyardombegyházi Sajtműhely Kékpenésszel érő félkemény sajtja.
Ezüstérmesek lettek:
• Rögös túró – Csengő Manufaktúra Kft.
• Natúr joghurt – Csengő Manufaktúra Kft.
• Parenyica – Deák Szilvia-Hegyesi Éléstár
• NEKEM 8 Parenyica – Zgyerka Zsolt
• Natúr joghurt – Schlégel Piros
• Póréhamus-Fehérpenészes Lágysajt – Tolner Kata
• KereKecske Krémsajt – Ezüst kecske/ Mocskonyi Rea és Mátyás
• Parenyica – Debreczeni Ildikó
• Mozzarella golyó – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
Bronzérmesek lettek:
• Kemény sajt – Hanufer Balázs
• CERVINUS Fenomenale – Szarvasi Agrár Zrt.
• Kónyi félkemény sajt – Kónyi Csengettyűs
• Baráthegyi zsíros kecskesajtkrém – Szimbiózis Alapítvány
• Natur joghurt – Molnár Viktor
• Pönpörödős sajt – Csende Laszló
• Röglyukas félkemény Juhsajt – Volenszki Gergely
• Natur joghurt – Tolbán Sajt
• Camembert – Sikárné Borbély Mária
• Ricotta – Makrom Kft. ZILDA Tejfeldolgozó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.