Az epres és a málnás torták már ott vannak a legjobbak között

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. június 12. 13:44

Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendezett meg. Bár a mogyorós, csokoládés, epres és málna ízű kreációk kerültek a döntőbe, olyan különleges alapanyagok is megjelentek a versenyen, mint a yuzu, a tonkabab és a napraforgókrém. Végül öt nagyon különböző tortát választott ki a zsűri, és ezek közül június végén kerül majd ki az idei győztes.

Csicsíjja – Virág cukrászda, Szeged Forrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

A cukrászok az utóbbi hetekben sok kihívással találták szembe magukat a járvány kapcsán, de a kísérletezőkedvüknek semmi nem szabott határt. Újszerű ízpárosításokkal és különleges technológiák alkalmazásával álltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűritagjai elé.

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan édességek is szerepeltek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, csipkebogyóliszt, yuzu (japáncitrom), som, édesburgonya, cékla, napraforgókrém alkotott harmonikus ízkombinációt az olyan klasszikus alapanyagokkal, mint az eper, a mandulaliszt vagy éppen a kakaó – olvasható a Cukraszat.net oldalán megjelent közleményben.

Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft., Pilisszentiván Forrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

A zsűri összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálta a tortákat. A fő hangsúly az íz, a küllem és az újszerűség mellett a szénhidrát- és kalóriaértékeken volt.

Kicsi mogyoró – Virág cukrászda, Szeged Forrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

Fontos volt a kiválasztásnál az is, hogy a torta beilleszthető legyen a kiegyensúlyozott étrendbe, és azok is fogyaszthassák, akik diabétesszel élnek és az egészséges életmód hívei is.

Szecsői mámor – Hisztéria cukrászda, Tápiószecső Forrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

A versenyművek megalkotásához szükséges alapanyagokat a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött listáról választhatták ki a cukrászok.

Ami pisztácia – AMI Süti Kft., Monor Forrás: Somogyi Béla / Magyarország Cukormentes Tortája

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó nyertes tortát június végén választja majd ki a zsűri.

SZAVAZÁS

Kedves Olvasóink, Önök melyik döntős tortát kóstolnák meg a látvány alapján?

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.