Retek, hagyma, friss zöldborsó - Mikrózzunk zöldeket

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 29. 17:21

Régen a nagymamák kamrái voltak azok, amik télre elraktározták a nyári napsütést és a ropogós ízeket. Ma már sokunknak nincs akkora szerencséje, hogy befőzős nagymama legyen a családban, így nekünk kell gondoskodni arról, hogy a kiürült vitamintartalékainkat valahogyan pótolni tudjuk. De a friss zöldségekre, így a Szezonja van! piaci zöldség-gyümölcs ajánló cikkekre is még várni kell egy kicsit.

Forrás: Pixabay.com

Valamit azonban addig is kezdeni kell a friss zöldborsó utáni csillapíthatatlan vágyunkkal, és erre jók a csírák és a mikrozöldek, amikről dietetikusunk már behatóan írt is korábban. Éppen ezért, most egy praktikus programot ajánlunk a figyelmükbe, amin nem csak tudást, de csíramag-mintát és ehető szobanövény magot is kapnak majd.

A Gyüttment Fesztivál szervezésében megrendezett Csíráztatás és ehető szobanövények workshopot március 30-ra tervezik. A csíráztatáson kívül az eseményen szó lesz még olyan tárolható, és tavasszal is elérhető termények kreatív felhasználásáról, mint a káposzta, alma, gyökérzöldségek, de megtudhatják majd azt is, melyek az ehető szobanövények.

Mivel a workshopra csak korlátozott számban lehet jelentkezni a hatékony együtt dolgozás miatt, a részvétel regisztrációhoz kötött. A workshop koránkelő ára 5 000 forint március 27-ig, a helyszínen pedig 6 000 forint – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a regisztrációs űrlapot is megtalálják.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.