Az olasz étteremtulajdonos és fagylaltkészítő Geppy Sferra tulajdonában lévő Il Gelato D'Essai nem egy átlagos étterem és nem is egy egyszerű olasz fagyizó. Valahol a kettő között helyezkedik el, és egy nagyon egyedi koncepcióval várja a vendégeit – olvasható a Lonely Planet oldalán. A Centocelle városnegyedben található étteremben a menüsor kialakításánál az a fővonal, hogy mindegyik ételhez tartozzon egy ízben passzoló fagylalt gombóc.
Az étteremben kínált fagylalt egyébként ugyan úgy készül, mint a tradicionális gelato, csak a tálalása és a hozzá párosított ízek mások. A szokatlan menüsoron külön szerepelnek a „Gelato és a Kert" ételei, mint amilyen a grillezett szezonális zöldségek yoghurt fagyival, és az olyanok, mint a „Gelato és a Farm" fogások. Ezek között találunk lassan sült édes-savanyú sertéshúst ananász sorbettel és csirke curryt krémes kókuszfagylalttal, vagy tipikus olasz mortadellát pisztácia gelatóval.
A célom az, hogy összefűzzem a gasztronómiát és a gelatót. Hogy olyan formában jelenjen meg az olasz fagylalt, amilyenben eddig soha máshol nem tette.
– mesélte Geppy Sferra.
A tulajdonos szerint annyi potenciál rejlik még az olasz hideg édességben, hogy muszáj volt belevágnia az ötletébe és más oldalról megközelíteni ezt az „ételt". Étterme a hét második felében csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap tart nyitva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.