Az Asahi Super Dry titka: ezért lett ez a sör a japánok kedvence

PR cikk
PUBLIKÁLÁS: 2018. április 17. 12:28
Előremutató, merész és minőségi. Így lehetne talán röviden és tömören jellemezni a japánok első számú sörét. Az Asahi Super Dry sikerének titka persze ennél jóval összetettebb. Megalkotása ugyanis több annál, mint a megfelelő összetevők kiválasztása. Egy olyan gondolkodásmódot igényel, amit mi, európaiak, csak kellő kitartással tudnánk elsajátítani. Az úgynevezett kaizen filozófia a kulcsa mindennek: az állandó jobbra való törekvés, a tökéletesség iránti elkötelezettség, a minőségi alapanyagok, és a gondos termelés teszi kiemelkedő sörré az Asahit.
Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

A nagymúltra visszatekintő Asahi sörgyár történetének két jelentős mérföldköve van. Az egyik - értelemszerűen -, a főzde 1889-es megalapítása. A másik pedig az újjászületése, amiről akkor még nem is gondolták, hogy később mekkora jelentősége lesz. A sokáig piacvezető cég népszerűsége ugyanis kissé visszaesett a sörimádók körében, a pozíció visszaszerzése érdekében pedig folyamatos fejlesztésbe fogtak. Olyan receptet akartak alkotni, aminek senki sem tud majd ellenállni, ennek eredményeként született meg az Asahi Super Dry.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

A Super Dry-t, ami egy teljesen új ízvilágot jelentett, 1987-ben vezették be, és szinte pillanatok alatt elsöprő sikert aratott. A száraz sörök újhullámát a többi gyár is meg akarta lovagolni. Sokan próbálták lemásolni a Super Dry egyedi aromáját, sikertelenül. Az eladások száma továbbra sem csökkent, a fogyasztók tehát döntöttek, így az úgynevezett "száraz háború" győztese végül az Asahi lett. A Super Dry különleges zamatát a karakuchi, azaz a száraz íz adja, amit enyhe keserűség is jellemez. Az Asahi alkotóelemei között, az élesztő mellett megtaláljuk a komlót, az árpát és a rizst. Az összetevőket gondosan, és nagy odafigyeléssel választják ki. A titok tehát a megfelelő arányokban, és a kiváló alapanyagokban rejlik. Az elsőrendű malátázott árpát például exkluzív gabonaszállító hálózatuk szolgáltatja. Ebből nem is engednek, hiszen a minőség kulcsa, hogy nincs megalkuvás, csak a legjobb az elég jó. Ehhez társul az az innovatív technológia, amely lehetővé tette, hogy a prémium összetevőkből csúcsminőségű sör készülhessen, vagyis pasztőrözetlen, erjeszthető cukroktól mentes, száraz, tiszta lecsengésű ital.

Forrás: Dreher Sörgyárak Zrt.

Érdekesség, hogy az Asahi Super Dry íze olyan különlegesre sikeredett, hogy bevezetése előtt még a vállalat vezetőségét is megosztotta. Végül, a sörimádók legnagyobb szerencséjére, a piacra dobása mellett döntöttek, az eladások száma pedig később igazolta, hogy jól határoztak. Már több mint három évtizede ez a szigetország lakóinak kedvenc söre, ehhez pedig az úgynevezett kaizen filozófiára is szükség volt, mely tulajdonképpen annyit jelent, hogy minden fejleszthető, jobbá tehető. A japánoknál ez a felfogás a magán- és üzleti életben is megjelenik, az Asahinál például abban mutatkozik meg, hogy egy több száz fős csapat csak a termékfejlesztésre és a minőség ellenőrzésére figyel. Ez a hozzáállás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Super Dry Japán országhatárain túl is népszerűvé váljon. Idén tavasztól már Magyarországon is elérhető a Dreher Sörgyárak jóvoltából. Az itt forgalmazott sör természetesen ugyanúgy tradicionális recept alapján készül, melyet időről időre ellenőriznek is: kiküldik Japánba, ahol a szakértők összehasonlítják az eredeti termék ízével, ezzel biztosítva, hogy mindenhol a legtökéletesebb karakuchi ízvilágot kapják a sörrajongók.

//gdehu.hit.gemius.pl/_[timestamp]/redot.gif?id=1vXrQCtDCE7xpGqtSwOskcV4P6JNwccVRSAQLIQV.kD.G7/fastid=fazbvxrnqradllcbtbqwvtqhaelf/stparam=slmgmwmuci
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.