
Nem túl mutatós, de annál finomabb és egészségesebb ez az őszi gyümölcs. A naspolya tele van vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal, amik mind erősítik az immunrendszered – és isteni finom is. Ezzel a naspolyalekvár recepttel pedig mennyei finomságot készíthetsz belőle.

A naspolyát általában díszfaként ültetik, pedig a gyümölcse, – ami október végétől, november elejétől kezdve lesz csak igazán ízletes – egy valódi őszi egészségbomba:
Érdekesség
A naspolya magjából főzött teát vesekőképződés ellen is ajánlott fogyasztani.
Ha már teljesen érett fogyaszthatod nyersen is. Csak figyelj, mert a húsa lágy, szinte leveses állagú. Készíthetsz belőle naspolyaszószt, dzsemet, pürét, de még egy őszi pitét is remekül feldob az íze.
Ez a gyümölcs tehát nemcsak különleges, de egy igazi szezonális kincs is, amiből pár lépéssel lekvár készíthető. Mutatjuk hogyan!

Bors-tipp: pirítóssal és egy kis vajjal kombinálva verhetetlen ízélményt kapsz!
Próbáld ki! Garantáltan beleszeretsz.
Naspolya: az elfeledett gyümölcs:
Nézz körül még több őszi receptért a Borson:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.