Top 5 isteni meleg vacsora ötlet villámgyorsan – 15 perc alatt kész és a család imádni fogja

Top 5 isteni meleg vacsora ötlet villámgyorsan – 15 perc alatt kész és a család imádni fogja

recept
PUBLIKÁLÁS: 2025. szeptember 29. 17:45
Egy hosszú, fárasztó nap után nincs is jobb egy tányér finom ételnél, ami felmelegíti a tested és a lelked. A meleg vacsora villámgyorsan elkészülhet, és nem is kell hozzá méregdrága alapanyagokat beszerezned.

Meleg vacsora villámgyorsan, ami nem kerül vagyonokba, mégis laktató és egészséges? Csupán néhány egyszerű alapanyagra lesz szükséged, amelyek szinte biztos, hogy ott lapulna a mélyhűtőben és a kamrában. Nem kell órákig a konyhában állnod és mesterszakács tudásra sem lesz szükséged, ha ezeket a recepteket kipróbálod.

meleg vacsora villámgyorsan: zöldséges rizs
Meleg vacsora villámgyorsan: zöldséges-tojásos rizs
Fotó: Kritchai7752 /  Shutterstock 

1. Meleg vacsora villámgyorsan: Zöldséges-tojásos rizs

Hozzávalók (2 adag):

  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • szójaszósz vagy só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  • Főzd meg a rizst enyhén sós vízben. Még finomabb lesz, ha előtte egy pici vajon megpirítod
  • A hagymát aprítsd fel, dinszteld meg az olajon 
  • Add hozzá a felkockázott répát és a borsót
  • Üsd rá a tojásokat, keverd össze, majd öntsd hozzá a főtt rizst
  • Ízesítsd szójaszósszal vagy sóval, borssal

Bors tipp: Ha húsos vacsorára vágysz, akkor tehetsz bele pirított csirkemellcsíkokat is.

Tejszínes-cukkinis tészta
A tejszínes-cukkinis tészta percek alatt elkészül
Fotó: MSPhotographic /  Shutterstock 

2. Tejszínes-cukkinis tészta

Hozzávalók (2 adag):

  • 25 dkg penne vagy fusilli tészta  
  • 1 közepes cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál reszelt sajt 
  • olívaolaj, só, bors

Elkészítés:

  • A tésztát főzd meg sós vízben
  • A cukkinit reszeld le nagy lyukú reszelőn, a fokhagymát aprítsd fel
  • Kevés olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd
  • Öntsd fel tejszínnel, forrald össze, majd keverd a leszűrt tésztához
  • Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal

Bors tipp: A szószba tehetsz egy evőkanálnyi paradicsomlevet is, ettől igazán zamatos lesz a végeredmény.

Egyszerű csicseriborsó -ragu
Meleg vacsora villámgyorsan: Fűszeres csicseriborsó-ragu
Fotó: Tatiana Volgutova /  Shutterstock 

3. Fűszeres csicseriborsó-ragu

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 konzerv csicseriborsó 
  • 1 konzerv darabolt paradicsom 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors, esetleg chilipaprika

Elkészítés:

  • Az apróra vágott hagymát és fokhagymát párold üvegesre az olajon
  • Add hozzá a fűszereket, kevergesd rövid ideig
  • Öntsd bele a paradicsomkonzervet és a leszűrt csicseriborsót
  • Főzd 10–15 percig, amíg sűrűsödik
  • Tálald friss kenyérrel vagy főtt rizzsel

Bors tipp: Ha húsos verziót készítenél, akkor a hagymára dobj rá egy maréknyi darált húst, pirítsd meg, és ezután tedd bele a többi hozzávalót.

Tortilla tekercs zöldségekkel
A tortilla tekercsbe szinte bármit belepakolhatsz
Fotó: Sea Wave /  Shutterstock 

4. Sajtos-zöldséges tortilla tekercs

Hozzávalók (2 adag):

  • 4 db tortilla lap
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kisebb cukkini vagy padlizsán
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál tejföl vagy joghurt
  • só, bors, kevés olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket csíkozd fel, majd kevés olajon pirítsd meg. Sózd, borsozd
  • A tortilla lapokat kend meg joghurttal vagy tejföllel
  • Halmozd rá a zöldségeket és a reszelt sajtot, majd tekerd fel
  • Egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsd aranybarnára

Bors tipp: A tortillában az a fantasztikus, hogy szinte bármilyen maradékot belepakolhatsz, ami a hűtőben lapul. Kísérletezz bátran, nem fogsz csalódni!

Lencseleves
Finom, meleg és laktató: lencseleves zöldségekkel 
Fotó: Pixel-Shot /  Shutterstock 

5. Lencsés-zöldségleves

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 konzerv lencse (400 g)
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergumó darab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • só, bors, kevés olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket kockázd fel, a hagymát aprítsd
  • Kevés olajon pirítsd meg
  • Add hozzá a leszűrt lencsét, a fokhagymát, a babérlevelet és öntsd fel kb 1 liter vízzel
  • Sózd, borsozd, és főzd nagyjából 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak

Bors tipp: A végén keverhetsz bele egy dl tejszínt, ettől krémesebb lesz az étel.

Ha készítenél egy villámgyors, egészséges zöldborsófőzeléket főtt tojással, akkor nézd meg a videót!

 

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.